Tetszett a cikk?

Az Országos Cigány Önkormányzat (OCÖ) szerdai rendkívüli közgyűlésén született döntések elfogadására szólítja fel Horváth Aladárt a Cigány Szervezetek Országos Szövetsége (CSZOSZ) és annak OCÖ-beli képviselőcsoportja.

Az OCÖ szerdai rendkívüli közgyűlésén az 53 fős testület 35 jelenlévő tagja egyhangúlag döntött úgy, hogy megvonja a bizalmat Horváth Aladártól, s a posztra a tanácskozást kezdeményező Kolompár Orbán ügyvezető elnököt választotta.
Horváth Aladár ugyancsak szerdán úgy nyilatkozott: a tanácskozás összehívásának szabálytalanságai miatt jogi úton megtámadja az OCÖ rendkívüli közgyűlésén hozott határozatokat. Erre reagálva Kövesi Vilmos, a CSZOSZ frakcióvezetője elmondta: a bíróságnak nincs hatásköre ilyen ügyekben dönteni. Szerinte csak az OCÖ közvéleménybeli megítélését rontja Horváth Aladár, ha nem tesz eleget a kérésnek.
Az Országos Cigány Önkormányzat elnökévé márciusban megválasztott Horváth Aladár korábban többször is úgy nyilatkozott: összehívásának módja miatt nem tartja jogszerűnek a rendkívüli közgyűlést. Amennyiben azonban az általa jövő péntekre összehívott tanácskozáson is megvonják tőle a bizalmat, távozik az elnöki posztról. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Rovarcsípés miatt történhetett súlyos buszbaleset Borsodban

Rovarcsípés miatt történhetett súlyos buszbaleset Borsodban

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói

Újfajta jelölést kapnak Európában a villanyautók töltői és csatlakozói