Tetszett a cikk?

A MSZP nagy valószínűséggel támogatja az MDF azon kezdeményezést, hogy a 100 százalékos állami tulajdonú, közpénzeket felhasználó cégeknek tiltsák meg a tőzsdeműveletekben való részvételt. A szocialista párt egyúttal az Állami Autópálya Kezelő Rt. 1999 és 2003 között folytatott gazdálkodását kivizsgálását is kérte.

Az MDF részéről Font Sándor szerdán jelentette be, hogy pártja kezdeményezni fogja az államháztartási törvény módosítását; az MDF tervei szerint a központi költségvetési szervek mellett a 100 százalékos állami tulajdonú, közpénzeket felhasználó cégekre is kiterjesztenék azt a tiltást, hogy nem vehetnek részt tőzsdeműveletekben, befektetések forgalmazásában.
Az MSZP részéről Juhász Gábor frakcióvezető-helyettes közölte, a kormánypárt nagy valószínűséggel támogatja az MDF kezdeményezését. Juhász jelezte, hogy pártja "újabb garanciális elemeket is szívesen beépítene az állami tulajdonú vállalatok gazdálkodására vonatkozó szabályokba". A politikus szerint a szocialista frakció érdekelt abban, hogy kiderüljön a teljes igazság az Állami Autópálya Kezelő Rt. gazdálkodásáról 1999 és 2003 között.
Az MSZP választ szeretne kapni arra a kérdésre, hogy 1999-től 2003-ig hány alkalommal és milyen szerződési feltételekkel, kik fektették be az autópálya építésére szánt milliárdokat. Tudni kívánják, hogy az előző és a jelenlegi ciklus alatt hány milliárd forintot fektettek be hasonló módon. Kulcsár Attilán kívül kik vettek részt a befektetések bonyolításában 1999 és 2003 között; kik találták ki a befektetéseknek ezt a vitatható módját. A frakcióvezető-helyettes kérdéseivel levélben fordul Csillag István gazdasági miniszterhez. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

A Goldman Sachs vezetője "javításra váró aberrációnak" nevezte az otthoni munkavégzést

Tóta W.: Hajrá, egyik, ne hagyd magad, másik!

Tóta W.: Hajrá, egyik, ne hagyd magad, másik!

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak

Megegyezett Ausztrália a Facebookkal, Zuckerbergék fizetni fognak a helyi sajtónak