A MSZP nagy valószínűséggel támogatja az MDF azon kezdeményezést, hogy a 100 százalékos állami tulajdonú, közpénzeket felhasználó cégeknek tiltsák meg a tőzsdeműveletekben való részvételt. A szocialista párt egyúttal az Állami Autópálya Kezelő Rt. 1999 és 2003 között folytatott gazdálkodását kivizsgálását is kérte.

Az MDF részéről Font Sándor szerdán jelentette be, hogy pártja kezdeményezni fogja az államháztartási törvény módosítását; az MDF tervei szerint a központi költségvetési szervek mellett a 100 százalékos állami tulajdonú, közpénzeket felhasználó cégekre is kiterjesztenék azt a tiltást, hogy nem vehetnek részt tőzsdeműveletekben, befektetések forgalmazásában.
Az MSZP részéről Juhász Gábor frakcióvezető-helyettes közölte, a kormánypárt nagy valószínűséggel támogatja az MDF kezdeményezését. Juhász jelezte, hogy pártja "újabb garanciális elemeket is szívesen beépítene az állami tulajdonú vállalatok gazdálkodására vonatkozó szabályokba". A politikus szerint a szocialista frakció érdekelt abban, hogy kiderüljön a teljes igazság az Állami Autópálya Kezelő Rt. gazdálkodásáról 1999 és 2003 között.
Az MSZP választ szeretne kapni arra a kérdésre, hogy 1999-től 2003-ig hány alkalommal és milyen szerződési feltételekkel, kik fektették be az autópálya építésére szánt milliárdokat. Tudni kívánják, hogy az előző és a jelenlegi ciklus alatt hány milliárd forintot fektettek be hasonló módon. Kulcsár Attilán kívül kik vettek részt a befektetések bonyolításában 1999 és 2003 között; kik találták ki a befektetéseknek ezt a vitatható módját. A frakcióvezető-helyettes kérdéseivel levélben fordul Csillag István gazdasági miniszterhez. (MTI)

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megvan az európai szocialisták listavezetője

Megvan az európai szocialisták listavezetője

Megsérült a szakszervezeti tüntetésen az MSZP alelnöke

Megsérült a szakszervezeti tüntetésen az MSZP alelnöke

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

És akkor búcsúzhatunk az álomtól, hogy valaha is nyugati bérünk lesz

TASZ: Álságosan akadályozza a kormány a tüntetést

TASZ: Álságosan akadályozza a kormány a tüntetést

Így vette át a Prima Primissima közönségdíját L. Ritók Nóra

Így vette át a Prima Primissima közönségdíját L. Ritók Nóra

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után

Botrányos: Trump veje segítette a szaúdi herceget az újságíró-gyilkosság után