Tetszett a cikk?

A Magyar Televízió Rt. Felügyelő Bizottsága és két szabad demokrata politikus is panaszt tett a Legfőbb Ügyészségnél az MTV gazdálkodásának ügyében folyt, nemrég megszüntetett vizsgálat miatt.

A panaszbejelentésről szerdai ülésén döntött az MTV Felügyelő Bizottsága (FB), amely a Legfőbb Ügyészséghez eljuttatott indoklásában fenntartotta, megerősítette a két évvel ezelőtti feljelentésében foglaltakat - közölte Gábor József, az FB elnöke. Az FB 2001. május 16-án ismeretlen tettes ellen tett feljelentést a televízió gazdálkodása ügyében. A több oldalnyi indoklás fókuszában a műsorgyártási szerződések álltak.
Ugyancsak a Fővárosi Főügyészség megszüntetett vizsgálata ellen élt panasszal Polt Péter legfőbb ügyésznél Pető Iván, az Országgyűlés kulturális és sajtóbizottságának SZDSZ-es elnöke és Haraszti Miklós, a Magyar Televízió kuratóriumi elnökségének SZDSZ által delegált tagja is. A Fővárosi Főügyészség július 21-én jelentette be, hogy megszüntette az MTV Rt. volt elnöke, Szabó László Zsolt ellen - hűtlen kezelés és más bűncselekmények miatt - folytatott nyomozást. A döntést a Fővárosi Főügyészség azzal indokolta, hogy "az MTV Rt. 2001 végére bekövetkező helyzete és keletkezett vesztesége nem Szabó László Zsolt kötelességszegő magatartásának következménye volt".
A szabad demokrata politikusok szerint "elfogadhatatlan az ügyészség azon érvelése, miszerint az MTV-nek veszteséget okozó kiadásokat az úgynevezett megrendelő típusú televíziózás indokolta". Pető Iván és Haraszti Miklós beszámolt arról, hogy egy nemrégiben hozott törvénymódosítás alapján a nyomozási bíróhoz fordulhatnak, ha nem fogadják el az ügyészség határozatát. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Négyes karambol miatt lezárták a Ferihegyi repülőtérre vezető utat

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Melyik híradót nézi? Ettől függ a véleménye a kínai vakcináról

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes

Bájos fotóval jelentette be a Wonder Womant játszó Gal Gadot, hogy újra terhes