Tetszett a cikk?

Közel hatszáz hektárnyi területen ég az avar és a gaz a Hajdú-Bihar megyei Püspökladány és Nádudvar közötti mezőn; tizenöt tűzoltóautó próbálja megfékezni a lángokat, a honvédség szolnoki laktanyájától az oltáshoz helikopteres segítséget kértek - közölte a katasztrófavédelem hétfőn.

Közel hatszáz hektárnyi területen ég az avar és a gaz a hortobágyi pusztán Püspökladány és Nádudvar között, de a közelben lévő juhhodályokat már nem veszélyezteti a tűz - tájékoztatta az MTI-t hétfőn késő délután a katasztrófavédelem. Mihályfalva térségében, Nádudvar és Püspökladány között 600 hektáron gyulladt ki eddig ismeretlen okokból az aljnövényzet, s a tűz átterjedt a Hortobágyi Nemzeti Park területére is. Hetven tűzoltó, tíz tűzoltó- és hat vízszállító autó vesz részt az oltásba, s este hat óra után bekapcsolódott a munkába két Szolnokról érkezett vízszállító helikopter is. A tűzoltók nagy erőkkel dolgoznak, s várhatóan a késő esti órákra sikerül teljesen megfékezni a lángokat. A múlt évben ugyanez a terület égett le a Hortobágyon. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Mindig megjelenik itt valaki, aki el akarja venni a Balaton-partot" – videós riport a Club Aligáról

"Mindig megjelenik itt valaki, aki el akarja venni a Balaton-partot" – videós riport a Club Aligáról

Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Kiderült, mi állhat az érdi vendetta hátterében

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt

Figyelmeztetést adtak ki zivatarok miatt