Tetszett a cikk?

A Lelkiismeret '88 Csoport a kormányfő otthona előtt tüntetne hétfőn este, de a BRFK egy korábbi döntéséhez hasonlóan most sem engedélyezi a demonstrációt.

Nincs törvényes lehetőség a Lelkiismeret '88 Csoport hétfő esti, a BAH-csomóponttól Medgyessy Péter otthonához tervezett demonstrációjának megtartására, miután Budapest rendőrfőkapitánya korábban megtiltotta azt, s a Fővárosi Bíróság helyben hagyta az erről szóló határozatot.A Fővárosi Bíróság által már eldöntött kérdés ügyében fordult újból a Lelkiismeret ’88 csoport a Budapesti Rendőr-főkapitánysághoz pénteken, ezért nem változott meg a szervezet december elsejei demonstrációját megtiltó határozat - mondta el Kozák László, a BRFK szóvivőjeA Lelkiismeret ’88 csoport még november 24-én jelentette be tüntetését, melynek során a BAH-csomóponttól a miniszterelnök Stromfeld Aurél úti otthona elé kívánnak vonulni, a tavalyi Medgyessy-Nastase-találkozóra "emlékezve". A szervezet november 26-án, szerdán kapta kézhez a rendőrség elutasító határozatát, és csütörtökön kérte a Fővárosi Bíróságtól annak felülvizsgálatát. Az FB elutasította a felülvizsgálati kérelmet. (MTI)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

16 percen belül kétszer kaptak el egy gyorshajtót Szolnoknál

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

Kovács Zoltán már duplán kormánybiztos

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország

A csecsenföldi melegek üldözése mutat rá igazán, hogyan gondolkodik a putyini Oroszország