Tetszett a cikk?

A honvédelmi tárca valószínűnek tartja, hogy szerdán az al-Kaida támadta meg autóbombákkal a Bagdadtól délre több ezer szövetséges katonának szálláskörletül szolgáló al-hillahi tábort.

Megoszlanak a vélemények arról, hogy megakadályozhatták volna az ablaküvegekre ragasztott átlátszó fóliákkal, sűrű hálókkal, az ágyaknak az ablakoktól távolabb való felállításával, légnyomáshullám-fékező függönyökkel az al-hillahi sebesüléseket. Az Irakot megjárt HM-vezetők azt mondják, a lehetőségek szerint mindent megtettek, hogy megvédjék a békefenntató szállítási feladatokat ellátó több száz magyar katonát. A Népszabadság egy nyugdíjas katonatiszt olvasója viszont azt állítja, nagyobb gondossággal, előrelátással, a szolgálati szabályzatban foglaltak megtartásával, a régi, második világháborús tapasztalatok alkalmazásával el lehetett volna kerülni a tíz, orvosi ellátást igénylő és a további 28 könnyű karcolásos sebesülést.Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a magyarok végzetes sebesülések nélkül úszták meg az eddigi legerősebb autóbombás merényletet.A Országgyűlés honvédelmi bizottságának rendkívül ülésén Iváncsik Imre, a Honvédelmi Minisztérium politikai államtitkára titkosszolgálati információkra alapozva az al-Kaidát valószínűsítette az iraki lengyel katonai bázis elleni merénylet szervezőjeként. Az ülésen nem került napirendre az MDF javaslata, hogy azonnali hatállyal rendeljék vissza az iraki magyar zászlóaljat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
„Mondta Ádám: borda rendel, azóta küzd a végtelennel” – itt az új Pajor Tamás-klip

„Mondta Ádám: borda rendel, azóta küzd a végtelennel” – itt az új Pajor Tamás-klip

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Változás történt, másfajta kocsikat hoznak most be külföldről a magyarok

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket

Kezelési költség nélkül visszaváltják a márciusi helyközi bérleteket