szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kutyaólba tette át székhelyét pénteken délelőtt 11 órától 18 óráig Szarvas Attila, Mezőkovácsháza polgármestere, aki így kívánt tiltakozni a személyét ért támadások ellen.

A dél-békési településen 13 új önkormányzati bérház építése kezdődött el az elmúlt időszakban. A bruttó bekerülési költség a teljes tereprendezéssel együtt 150 ezer forint négyzetméterenként. Részben ezek a könnyűszerkezetes házak váltották ki a helyiek ellenszenvét, ugyanis többen ketreceknek, kutyaólaknak titulálták az új ingatlanokat.

Az Alkotmány utca 26. szám alatti új önkormányzati bérház udvarán a kivitelezést végző cég egy megközelítően két négyzetméteres kutyaólat állított fel, amelybe pénteken Szarvas Attila költözött be.

A polgármester új otthonának elfoglalása után elmondta: "elegem van a támadásokból. (...) Az itt élő emberek jobb körülményeiért szeretnék dolgozni, és a jövőben semmisnek veszek mindenféle támadást. A kutyaól nem véletlen (...), a fejlesztések egy részét meg kívánták akadályozni, többek között a bérházak építését is. A vádak és a tények itt egészen pontosan lemérhetők. Ha megnézik a kutyaólat és a lakást, amit támadnak, megláthatják, hogy mi a vád és mi a való".

Hozzáfűzte: minden, a településen végrehajtott fejlesztést ért ilyen támadás. Feljelentés született a közigazgatási hivatalnál, a kincstárnál, a rendőrségnél, az ügyészségnél, a számvevőszéknél, a Miniszterelnöki Hivatalnál és a miniszterelnöknél is. A polgármester szerint ezek a feljelentések a további fejlesztéseket próbálják megakadályozni. Mint mondta, szeretné elérni, hogy a hatóságok vegyék már észre, hogy a feljelentések folyamatosak és alaptalanok.

A demonstráció idején a kutyaól körül közel 40 helyi lakos gyűlt össze, akiknek egy része a polgármester munkáját kritizálta, mások támogatásukról biztosították.

A polgármesterrel együtt 14 fős helyi képviselőtestület egyik tagja, Varga Gusztáv szórólapot osztogatott, amely a vélt törvénysértéseket ismertette.

Szarvas Attila szerint a testületben négy személy szeretné meghatározni a döntéseket, de ezeknek az embereknek el kellene fogadniuk a többség akaratát.

A komfort nélküli, ajtót is nélkülöző eblakban ülő polgármester kérdésre válaszolva elmondta: nagyon hideg van, és mivel ő is ember, örömmel fogadna egy bögre forró teát a szimpatizánsaitól.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!