szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy viperával felszerelkezve berontott egy fiatal fiú a zömmel romákat oktató piliscsabai Jókai Mór Általános Iskolába, megvert négy diákot és a védelmükre kelő két tanárnőt - közölte a Roma Sajtóközpont. A rendőrség nyomozást indított.

Szemtanúk elmondása szerint a húsz év körüli fiatalember az iskola előtt szállt le a helyközi buszról, majd egy papírlapot mutogatott az iskola ablakában álló gyerekeknek, amelyen az állt: „Rohadt cigányok, dögöljetek meg!” és hógolyóval dobálta az ablakokat - írta a hvg.hu-hoz eljuttatott közleményében a Roma Sajtóközpont.

Ezt követően berontott a zömmel roma gyerekeket oktató intézménybe, ahol éppen szünet volt. A folyosón köpködött, sértő megjegyzéseket tett a gyerekekre majd négy, az útjába kerülő diákot ütni kezdett a nála lévő viperával.

A dulakodásra két tanárnő is felfigyelt, akik az áldozatok segítségére siettek. A fiú azonban őket is megtámadta: a földre lökte őket. A verekedésnek az vetett végett, hogy a jelenlévő tanárok és a diákok végül lefogták a dühöngő fiút, majd az igazgatónő irodájába vezették. Az igazgatónő értesítette a helyi közterület fenntartót, aki kihívta a körzeti megbízottat. Az iskola igazgatója a Roma Sajtóközpontnak azt mondta: a támadót előállították, majd kihallgatása után szabadlábra helyezték.

Az incidensben az egyik gyereknek felszakadt a szája, a többi gyerek fejsérüléseket szenvedett. A megvert gyerekekről látleletet vettek, és szüleik feljelentették a támadót. A rendőrség nyomozást indított – közölte az illetékes budaörsi rendőrkapitányság szóvivője.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!