szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Márciustól az egészségbiztosító internetes oldalán is ellenőrizhetővé válik a TAJ-kártya érvényessége - közölte az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) szóvivője.

Bartucz Attila elmondta: az új szolgáltatás elsősorban az egészségügyi intézmények munkájához nyújt segítséget, ha ugyanis az elszámolások során a TAJ-szám elírásából adódó adminisztrációs hiba keletkezik, akkor annak korrigálásáig az adott számra megáll a finanszírozás. Ez esetben a TAJ-szám megadása után, a program segítségével megtudható annak érvényessége - fűzte hozzá.

A szóvivő közölte, az új rendszer a lakosság számára is könnyítést jelent, mivel így akkor is igénybe vehető az ellátás, ha éppen nincs a betegnél a TAJ-kártyája. Ilyenkor a személyi igazolványban szereplő adatokból lehet megtudni, hogy van-e az illetőnek érvényes kártyája - mondta.

Hangsúlyozta: a szolgáltatás az adatvédelmi kritériumoknak is megfelel, ugyanis csupán a kártya érvényességét adja meg, az adott személyhez tartozó TAJ-számot nem.

Bartucz Attila elmondta: a TAJ-kártya érvényessége jelenleg is ellenőrizhető, az OEP telefonos szolgáltatásán keresztül, amely mintegy "próbaüzem jelleggel" működik. A 350-21-33-as telefonszámon ugyanolyan feltételekkel zajlik az ellenőrzés, mint a www.oep.hu honlapon - tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gazdaság

Újabb egészségügyi reformterv

A sorozatban megbukott egészségügyi reformtervek után megszületett az újabb verzió: megmaradnának az orvos és beteg közé beékelt ellátásszervezők, de munkájukba az orvosok és az önkormányzatok is beleszólhatnának, írja a Népszabadság. Az új terv fő vonzereje, hogy 170 milliárd forint uniós támogatás felvételét tenné lehetővé.

Gazdaság

Haladék a gyógyszergyártóknak az OEP-megállapodás aláírására

Bombariadó miatt kedden kora délután kiürítették az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) és az Országos Nyugdíjfolyósító Intézet közös épületét, ezért a gyógyszergyártók este tíz óráig írhatják alá a megállapodást árbevételük vállalt csökkentéséről.

Itthon

Távozik az OEP főigazgatója?

Távozik posztjáról Matejka Zsuzsa, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) főigazgatója - írja a Népszabadság.

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Boldogkői Zsolt: A járvány az oltásellenesek miatt még évekig velünk maradhat

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Meghalt Benjamin de Rothschild báró, a híres bankbirodalom örököse

Még tovább csökkentek az albérletárak

Még tovább csökkentek az albérletárak