szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó bal partján, Bucsa és Nádudvar között.

Több mint tízezer hektár földterület van víz alatt Hajdú-Bihar megyében, ezért a Tiszántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság (Tikövizig) működési területén kilenc védelmi szakaszon van belvízvédelmi készültség - tájékoztatott vasárnap Kóthay László védelemvezető.

"Hét védelmi szakaszon másodfokú, két térségben pedig elsőfokú a készültség" - tette hozzá. Elmondta, hogy a Tikövizig területén 16 szivattyútelep üzemel folyamatosan, s naponta 1,3 millió köbméter vizet emelnek át a befogadó folyókba és csatornákba. Kóthay László tájékoztatása szerint továbbra is elsőfokú az árvízvédelmi készültség a Hortobágy-Berettyó bal partján, Bucsa és
Nádudvar között.
 
"A borzi mértékadó vízmércén vasárnap reggel 264 centiméter volt a vízállás, s amennyiben ez csökken, megszüntethető a védelmi készültség a folyón" - mondta Kóthay László. Hozzátette: a hét végén több mint 130-an vettek részt az ár- és belvízvédekezési munkákban a Tikövizig területén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Másodfokú belvízvédelmi készültség Borsodban

Március végéig az előrejelzések szerint nem várható árvíz - közölte Batiz András szóvivő a kormány ülését követően szerdán. Észak-Magyarországon ugyanakkor továbbra is másodfokú a belvízvédelmi készültség.

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Itt a Földbarát telefon, újrahasznosított anyagokból van, a tokja lebomlik

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

Három férfi pályázik Merkel helyére, közülük kettőnek van oka haragudni rá

drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett

drMáriás megörökítette, ahogy Vidnyánszky kiáll az SZFE mellett