szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A városvezetés támogatja azt az elképzelést, hogy a téren lévő, illetve az oda tervezett létesítményeket elsődlegesen kulturális célokra hasznosítsák. A pályázat elbírálásáig "a gödörben" működő létesítményeket a Petőfi Csarnok üzemelteti - jelentette be Gy. Németh Erzsébet MSZP-frakcióvezető.

Pályázatot ír ki a fővárosi önkormányzat az Erzsébet téri "gödör" térségében tervezett beruházásokra azt követően, hogy az állammal kötendő szerződés alapján rövidesen az önkormányzat tulajdonába kerül a teljes terület. A Főpolgármesteri Kabinet csütörtöki ülésén egyetértett azzal, hogy az állammal kötendő megállapodás tervezetét a Fővárosi Közgyűlés hó végi ülésére benyújtsák. 

Elviekben egyetértett a kabinet azzal, hogy a jelenleg gyermekvédelmi utógondozóként működő Budakeszi út 65-67. szám alatti ingatlan eladásáról szóló javaslat a közgyűlés elé kerüljön. Az értékesítésből remélt milliárdos bevételt visszaforgatnák a gyermekvédelmi ágazatba. A tavalyi eladási kísérlet nem volt eredményes.

A főpolgármester kabinetirodája az előterjesztéshez csatolt észrevételében érdekesnek tartotta, hogy a földterület értékét egy tavaly áprilisi értékbecslésben még csak 798 millió forintra, december közepén pedig már 1,6 milliárd forintra taksálták. Mindkét esetben az önkormányzat tulajdonában lévő vagyonkezelő rt. illetve annak ugyanazon dolgozói készítették a felmérést. Az
előterjesztésben semmi nem utal arra, hogy miért változott fél év alatt a duplájára a földterület értéke - állapította meg az irodavezető-helyettes.
 
Kérdésesnek tartja a kabinetiroda az újbóli pályázat sikerét az előterjesztésben vázolt forma esetén. Eszerint az ingatlanért kapott pénzből vennének új épületet a 62 gyermek elhelyezésére. A Budakeszi úti ingatlant pedig csak az új helyre való átköltözés után adnák át új tulajdonosának.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI/hvg.hu Itthon

A Gödör ismét fővárosi tulajdon lesz

Visszakerül a főváros tulajdonába az Erzsébet téri "gödör", amely jelenleg Gödör klub néven kulturális rendezvényhelyszínként üzemel. Bozóki András kulturális miniszter és Demszky Gábor polgármester pénteki találkozóján az Óbudai Gázgyár sorsáról is szó volt.

A felcsúti edző szerint az öregebb játékosai nem szeretik a fiatal akadémistákat

A felcsúti edző szerint az öregebb játékosai nem szeretik a fiatal akadémistákat

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő

Bulgária is szigorít, megbetegedett a kormányfő

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk

Így érhetjük el a legvágyottabb énünk