szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Pályázatot ír ki a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége. Kondor Katalin a Kossuth Rádió Esti Krónika című műsorában elmondta: nem lepte meg a döntés.

"A pályázati felhívást a kuratórium elnöksége a jövő hét elején teszi közzé két országos közéleti napilapban és a saját honlapján" - közölte Gellért Kis Gábor, a közalapítvány kuratóriumának elnöke.

Mint elmondta, először arról szavaztak, hogy - a médiatörvény egyik kitétele alapján - javasolják-e a nagykuratóriumnak: újabb négy évre válassza az intézmény elnökévé a július utolsó napján lejáró mandátumú Kondor Katalint. Az indítvány azonban a szükséges hat helyett csak a négy, ellenzéki oldal által delegált tag voksát kapta meg, a koalíció ugyanennyi delegáltjának ellenszavazata mellett.

"Sok kétség nem maradt afelől, hogy alkalmasnak tartjuk-e erre a szerepre vagy sem" - mondta Kondor Katalinról a kormányoldal javaslatára a kuratóriumi elnökségbe jutott tagok álláspontjáról az elnök részletek közlése nélkül, hozzátéve, "komolyan meg sem fordult a fejünkben, hogy meghosszabbítsuk a mandátumát".

Kondor Katalin a Kossuth rádió Esti Krónika című műsorában elmondta: "Pontosan tudtam az elmúlt esztendők történéseiből, hogy nem létezhet, hogy ez a kuratóriumi elnökség - miután kétharmados többség szükséges - engem jelöljön. De nem is akartam elindulni, mert az ember reménytelen dolgokba ne fogjon bele" - mondta az intézmény elnöke.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itthon

Kondor közszereplő az MSZP szerint

Kondor Katalin közszereplő, mert az egyes fontos tisztségeket betöltő személyekről szóló törvény rendelkezik arról, hogy a Magyar Rádió elnökét át kell világítani - jelentette ki Nyakó István, az MSZP szóvivője.

Itthon

Kondor szerint eltávolítása a célja az őt érő támadásoknak

A Magyar Rádió elnöke szerint eltávolítása a célja az őt érő támadásoknak; Kondor Katalin erről az általa felkért állambiztonsági szakértő hétfői sajtótájékoztatóján beszélt. A Népszava címú napilap hétfői számában ugyanakkor megszólaltatta Kondor állítólagos tartótisztjét.

Itthon

Kondor "társadalmi megbízottként" szerepel az iratokban

Társadalmi megbízottként szerepel Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke azokban az iratokban, amelyeket az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára kedden átvett a Nemzetbiztonsági Hivataltól - közölte Sipos Levente, a titkosszolgálati iratok átadását ellenőrző háromtagú bizottság soros elnöke az MTI-vel. Az iratokat kutatók is megnézhetik majd a levéltárban.

Itthon

Kondor: nincs más dokumentum, csak ami már megjelent

Nem állt kapcsolatban a III/II-es ügyosztállyal, nyilvántartásba vételéről nem tudott - állította kedden Kondor Katalin, a Magyar Rádió elnöke újságíróknak. Nincsenek újdonságok a dokumentumok közt ahhoz képest, amit a Népszava szeptember 25-én leközölt, a meglévő papírokat azonban egyelőre nem mutatja meg a nyilvánosságnak - közölte Kondor az Origóval.

MTI Itthon

Új rádióelnököt keresnek Kondor Katalin helyére

Pályázatot ír ki a Magyar Rádió Rt. elnöki posztjára a közszolgálati médiumot felügyelő közalapítvány kuratóriumának elnöksége, miután nem hosszabbították meg a jelenlegi elnök, Kondor Katalin mandátumát.

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Sikerrel végezték el az egyik legnehezebb műtétet a kínai orvosok

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Mindenki megkapja a fizetős Zoom egyik leghasznosabb funkcióját

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette

Gyorsan mozgó UFO-t láttak egy utasszállítóból, az FBI is megerősítette