szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A sárospataki könyvtár visszaszolgáltatásának idén novemberig meglesz a törvényi feltétele. Erről biztosította Szili Katalint, az Országgyűlés elnökét Borisz Grizlov, az orosz duma elnöke.

Grizlov elmondta, hogy a duma első olvasatban már elfogadta a törvényt a műkincsek visszaszolgáltatásáról, novemberig a második és harmadik olvasatban is megejtik a szavazást, és ezzel megteremtik a könyvritkaságok visszaadásának törvényi feltételeit. A megbeszélésen szó volt a dumaelnök ősszel esedékes magyarországi látogatásának tematikai egyeztetéséről is. 

A házelnök asszony találkozott Cend Nyamdorival, a mongol parlament elnökével, akit a mongóliai és különösen az ulanbátori infrastrukturális tenderekben érdekelt magyar vállalatok támogatására kért. Szili Katalin magyarországi látogatásra hívta meg mongol partnerét.
 
A magyar Országgyűlés elnöke a nap során részt vesz a parlamenti elnök asszonyok találkozóján, amelyet Ogi Csikage, a japán felsőház első női elnöke szervezett. Szili Katalin helyi idő szerint a délutáni órákban találkozik Reuven Rivlinnel, az izraeli kneszet elnökével is. A magyar Országgyűlés elnöke legutóbb június elején, Rivlin budapesti látogatása alkalmából tárgyalt az izraeli törvényhozás elnökével.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Kult

Oroszország: a sárospataki könyvek másolata marad?

Oroszország azt reméli, hogy a Magyarországnak visszaadandó sárospataki református kollégiumi könyveket másolatban megtarthatja - közölte Emilija Livsic, a Nyizsnyij Novgorod-i Lenin Könyvtár igazgatóhelyettese.

MTI Világ

Pénteken tárgyalják a sárospataki könyvekre vonatkozó törvényt

Ljubov Szliszka, az orosz alsóház első alelnöke támogatásáról biztosította a második világháború nyomán a Szovjetunióba vitt sárospataki református kollégiumi könyvek visszaadását, bár kifogásolta, hogy az erre vonatkozó törvénytervezet a magyar "igények kielégítéséről" szól.

Harrison Ford 2 órát várt a koronavírus-oltásért, mert nem akarta, hogy az ismertsége előnyhöz juttassa

Harrison Ford 2 órát várt a koronavírus-oltásért, mert nem akarta, hogy az ismertsége előnyhöz juttassa

A kínai trollhadsereg elkezdte befeketíteni a Pfizer vakcináját

A kínai trollhadsereg elkezdte befeketíteni a Pfizer vakcináját

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”

Dárdai: „Nehezebb helyzetben veszem át a csapatot, mint hat évvel ezelőtt”