szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Értetlenségének adott hangot Lothar Matthäus, mert elképzelhető, hogy lesznek olyan játékosok, akiket klubjuk nem akar elengedni a válogatott amerikai túrájára. Matthäus egyben azt is megmagyarázta, mit keresett a Fidesz hétvégi rendezvényén.

"A DVSC kérte, hogy tekintsek el futballistái szerepeltetésétől, az indoklás szerint fáradtak" - mondta a német szakember a hétfői sajtóbeszélgetésen. "Számomra ez több okból is érthetetlen, hiszen egyrészt a ligával már több hónapja leegyeztettük ezt az időpontot, és a szervezet azt ígérte, a játékosokat el fogják engedni, másrészt a Borsodi Ligában játszók kisebb terhelést kapnak, mint például az angol vagy a spanyol bajnokságban szereplők, tehát nem értem - és a pályán nyújtott teljesítményükből kiindulva - nem is látom, hogy ki lennének facsarva."
   
A magyar csapat - amelyben Rabóczki Balázs, a dán FC Köbenhavn kapusa lesz az egyetlen légiós - amerikai túrája során előbb december 14-én, Phoenixben Mexikó, négy nappal később pedig Miamiban Haiti ellen lép pályára. Matthäus a hétvégi forduló után, várhatóan vasárnap délután hirdeti ki a 21 fős utazó keretet, amely hétfőn kel útra.
    
 A sajtóbeszélgetésen szóba került az is, hogy a szövetségi kapitány szombaton részt vett a Fidesz ifjúsági szervezetének, a Fidelitasnak a gyűlésén.
   
"A futball nagykövete vagyok, és minden alkalmat megragadok, hogy a sportággal kapcsolatban üzenetet közvetítsek a fiatalok felé. Fogalmam sincs a politikáról, nem is akarok részt venni benne. A szélsőségektől tartózkodom, de ha egy másik párt hív, akkor is szívesen megyek, és beszélek a fociról" - kommentálta a történteket Matthäus.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Decemberben döntenek Matthäus sorsáról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége több mint hétórás pénteki tanácskozásán nem tárgyalt Lothar Matthäus szövetségi kapitány jövőjéről. A szakember év végén lejáró szerződéséről a következő ülésén, decemberben dönt a testület.

MTI Itthon

November 25-én dönthetnek Matthäus sorsáról

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége jövő pénteken ül össze, a megbeszélésen szóba kerülhet Lothar Matthäus szövetségi kapitány sorsa, illetve várhatóan kijelölik a Kisteleki István (MLL) által szorgalmazott rendkívüli közgyűlés időpontját.

MTI Itthon

Matthäus Magyarországon marad

Lothar Matthäus, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya nem fogadta el a görög élvonalbeli PAOK Szaloniki ajánlatát.

hvg.hu Itthon

Az internetezők Matthäust akarják

A UEFA felső vezetése úgy döntött, hogy a magyar-horvát pályázat a 2012-es futball Európa-bajnokság megrendezésére versenyben maradt az olasz és a lengyel-ukrán kandidálással. A végső döntésben az is szerepet kaphat, ha nemzetközileg is ismert a magyar szövetségi kapitány. Az NRC felmérése azt igazolja, hogy a magyar internetezők ettől függetlenül is szeretnék Lothar Matthäust megtartani.

MTI Világ

Matthäus nem lesz a Nürnberg edzője

Lothar Matthäus nem ül le az 1. FC Nürnberg labdraúgócsapatának kispadjára. A Bundesliga utolsó, 18. helyén álló együttes szombaton abban maradt a magyar válogatott szövetségi kapitányával, hogy egyelőre nem kerül sor közös munkára.

A "lecsatlakozás joga" megvédené a home office-ban dolgozókat

A "lecsatlakozás joga" megvédené a home office-ban dolgozókat

Az elmúlt 30 évben Joe Biden az első amerikai elnök, aki a csendes generáció tagja

Az elmúlt 30 évben Joe Biden az első amerikai elnök, aki a csendes generáció tagja

Fausti dilemma előtt: nem tervezik egységesen otthagyni az egyetemet az SZFE-sek

Fausti dilemma előtt: nem tervezik egységesen otthagyni az egyetemet az SZFE-sek