szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Fennakadt afákon egy vitorlázórepülő Gyöngyös közelében, a Pipis-hegyi repülőtér mellett szombaton délután, a gép két utasa nem sérült meg a balesetben.

A kétszemélyes vitorlázógép leszállni készült a Pipis-hegyirepülőtéren, ám - vélhetően a pilóta hibájából, illetve az erős szél miatt - nem a leszállópályán, hanem az azt szegélyező erdőben landolt. A több mint 220 kilogrammos gép fennakadt a fák koronáján.
 
A két utas sértetlenül megúszta a balesetet, ám a tűzoltóknak több, mint egy Fennakadt afákon egy vitorlázórepülő Gyöngyös közelében, a Pipis-hegyi
repülőtér mellett szombaton délután, a gép két utasa nem sérült meg
a balesetben.órájukba telt, mire lehetővé tették, hogy biztonságosan elhagyhassák a gépet. A repülő műszaki mentése a helyszínen tartózkodó szakemberek szerint még több órát vesz igénybe.
   
A gép a Gyöngyösi Repülőklub tulajdona, oktatórepülést végzett. A pilóta első, oktatójával közös útja volt a szombat délutáni. Gyöngyösi András, a repülőklub szakosztályvezetője szerintelképzelhető, hogy a fennakadt repülőgépet a magasban kell szétszerelniük, s darabonként le- illetve kihozni az erdőből.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szudán

Egyetlen túlélője van a szudáni repülőszerencsétlenségnek

Rögtön felszállás után kedden lezuhant egy belföldi utasszállító repülőgép Szudánban. A helyi rádió szerint a reggeli katasztrófának 115 halálos áldozata van, a gép 11 főnyi személyzete és 104 utas. A katasztrófát egyedül egy kétéves kisfiú élte túl.

Kiszivárgott pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor

Kiszivárgott pontszám: ilyen erős lehet a Snapdragon 875 mobilos csúcsprocesszor

Meggyilkolták Irán egyik vezető atomtudósát

Meggyilkolták Irán egyik vezető atomtudósát

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük

“Miért nehezebb a roma gyerekek élete?” – most hat perc alatt megérthetjük