szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A foglalkoztatottak száma az idén az első negyedévben 3 millió 885 ezer, a munkanélkülieké 323,6 ezer fő, a munkanélküliségi ráta 7,7 százalék volt - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

A foglalkoztatottak száma a 2005 december-2006 február időszakban 3 millió 882,9 ezer, a munkanélkülieké 326,5 ezer fő volt, a munkanélküliségi ráta 7,8 százalékot tett ki. Tavaly az első negyedévben a foglalkoztatottak száma 3 millió 871 ezer fő, a munkanélkülieké 297,4 ezer, a munkanélküliségi ráta 7,1 százalék volt.

A 2006. január-márciusi időszakban átlagosan a 15-74 éves népesség 54,5 százaléka jelent meg a munkaerőpiacon. A munkanélküliek 19,3 százaléka a 15-24 éves korosztályból került ki. Az e korcsoportot jellemző munkanélküliségi ráta 19 százalék volt, hasonló az előző év azonos időszakában mérttel. A munkanélküliek 44,1 százaléka egy éve vagy annál régebben keresett állást, ez szinte megegyezik a tavaly I. negyedévivel. A munkanélküliség átlagos időtartama 15,8 hónapnak felelt meg.

Az Eurostat által publikált harmonizált munkanélküliségi ráta az időszak középső hónapját jelentő februárban az EU-15 országában 8 százalék, EU-25 tagállamában 8,8 százalék, Magyarországon 7,9 százalék volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Februárban tovább nőtt a munkanélküliség Németországban

Németországban februárban 12,2 százalékosra nőtt a munkanélküliség a januári 12,1 százalékról, szezonális kiigazítás nélkül, a munkaügyi hivatali adatközlés előtt szokásos kiszivárogtatása szerint. A munkanélküliek száma 36 ezerrel 5,048 millióra nőtt, ezzel második hónapja van 5 millió fölött.

MTI Karrier

Kevesebb a munkanélküli Borsodban

Az idén először csökkent, több, mint két és félezerrel a regisztrált munkanélküliek száma Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a munkaügyi kirendeltségek március végén 56 189 regisztrált munkanélkülit tartottak nyilván – tájékoztatott a megyei munkaügyi központ.

MTI Karrier

A munkanélküliség 7,5 százalék, és 43 ezerrel nőtt

A foglalkoztatottak száma, hasonlóan az egy évvel korábbihoz, 3 millió 898 ezer volt a 2005 november-2006 januári időszakban, a munkanélküliek száma 43 ezerrel 318 ezerre nőtt, ami 7,5 százalékos munkanélküliségi rátát jelent, szemben az egy évvel korábbi 6,6 százalékkal - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

MTI Karrier

Nőtt a munkanélküliek száma Borsodban

Csekély mértékben, de nőtt a munkanélküliek, álláskeresők száma februárban Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahol a munkaügyi kirendeltségek 58791 állástalant regisztráltak - közölte a munkaügyi központ.