szerző:
hvg.hu

A mai középfutamok után, a hétvégi 18 döntőben 16-ban lesz magyar egység. És a formák alapján hazai éremeső várható a szegedi kánikulában.

A Beé közép. Az atmoszféra már döntős
© hvg.hu
Angyal Zoltán szövetségi kapitány tegnapi sajtótájékoztatóján csak egyetlen személyt emelt ki, mint akinek jó szereplése még őt is meglepte: Mike Róbertet, aki újoncként indult kenu-egyes ötszáz méteren. A kapitány még azt is elsütötte, Mike döntőbe kerülése legalább akkora eredmény lenne, mint másnál a vb-győzelem. Benedek Dalmát biztosan döntőbe vártuk, és bár tegnap kikapott Idemtől, ha vasárnap nem szerezne érmet, szomorúak lennénk. Sokkal nehezebb sorsot jósoltak Benkő Zoltánnak, bár az Eb-győzelem elvileg kötelezte őt a fináléra.

Olvassa cikkeinket a vb-ről!
A kapitány portréja. Itt!
A vb marketingjáról. Itt!
A doppingről és a jövőről. Itt!
A megnyitóról. Itt!
Az ezres előfutamokról. Itt!
Az ötszázas előfutamokról. Itt!
Az ezres elődöntőkről. Itt!
Délután is vízre szálltak a K. und K. párosaink: Kozmann és Kolonics, illetve Kammerer és Kucsera. Tőlük is biztos döntőbe kerülést vártunk. Náluk biztosabban csak a Kovács Katalin és Janics Natasa alkotta aranyduóban bíztunk. Nekik a szuperesélyesség terhét kellett elviselniük, két éve elég jól bírják. Most sem roppantak össze.

Négyeseink már tegnap kivívták a döntőt, ők háromtól nézőként szurkolhatnak társaiknak. Helyszíni tudósítás a Maty-érről versenyszámról versenyszámra:

Kenu-egyes 500 méter: Nem sikerült. Mike harcosan versenyzett, de csak az ötödik helyett sikerült neki elcsípni. Futamának erősséget jelzi, hogy a másik futam győztese, Martin Doktor vb-újoncunk futamában csak a hetedik helyen futott volna be. Pech, de lehet belőle tanulni. Most még marad a B-döntő. Talán majd jövőre.

Férfi kajak-egyes 500 m: Benkő Zoltán – túllépve délelőtti balsikerű ezres kiesésén – nyerte meg futamát. A spanyol Carlos Perez Rial 400 méterig magabiztosan vezette a mezőnyt, hogy aztán a pocsékul rajtoló magyar versenyző utolérje, és a végén jelentős előnnyel megverje.

Női kajak-egyes 500 m: Benedek Dalma – úgy, ahogy kell. Biztosan egy hajóhosszal verte a mezőnyt. Kanadai és német ellenfele 450 méterig szívta fel magát, aztán az Európa-bajnok versenyzők faképnél hagyta őket. Nem akármilyen meccs ígérkezik vasárnap Benedek, illetve az olasz Josefa Idem között, valamelyikük nyakába aranyat akasztanak, akárki meglássa.

Kenu-kettes 500 m: Kozmann és Kolonics a döntőben. Azt már a rajtlistát látva sejthettük, hogy a német, a lengyel és a magyar egység között dőlhet el a verseny. A lengyelek végig vezettek, volt, hogy egy hajó is volt az üldözőkkel szembeni előnyük. Aztán Kolonicsék hajrázni kezdtek, mintha dróton húzták volna őket, a célvonalnál már úgy tűnt átvették a vezetést, és át is vették. 0,036 másodperccel győztek a mieink.

Férfi kajak-kettes 500 m: Kammerer és Kucsera két nap alatt a negyedik futamát nyerte meg. Az utolsó például imponáló fölénnyel. A táv felénél már nyilvánvaló volt előnyük, amiből a verseny második felében sem adtak fel egyetlen centimétert sem, sőt fokozták a tempót, és hajóhosszat vertek a második olaszokra. A magyarok előtti futamot a legendás német duó, Rauhe és Wieskötter nyelte hasonló fölénnyel. Kockázatos, de megjósoljuk e két egység között dől el vasárnap az aranyérem.

Női kajak-kettes 500: Most mi újat lehet írni? Persze megint Kovács és Janics, és megint első hely. Most még persze csak a középfutamban, de ki tudja őket megállítani? Esetleg ha keresztbe eveznének előttük, de ahhoz valakinek vezetni kellene. Márpedig ők már az első centiméteren kettőt vernek a mezőnyre, a végén meg fel se pörögve másfél hajót. Lassan kiérdemlik a legmagasabb fokú kulturális védelmet. Vagy az csak szobroknak jár? Szobrot Kovácsnak és Janicsnak!

Zádori Zsolt / Maty-ér

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Itthon

Győzedelmes K. und K. párosok

Ma valóra válthatják döntős álmaikat a magyarok: délelőtt rendezik az ezres, délután az ötszázas elődöntőket.

Itthon

Mindegyik magyar nő a döntőben

A délelőtti ezres előfutamok legkellemesebb híre, hogy győzelemmel tért vissza Vajda Attila, aki a válogatók alatt súlyos balesetet szenvedett. A magyarok mindegyike továbbjutott, a női egységek mindegyike egyenesen a döntőbe. Tudósítás számról számra a délelőtti futamokról.

Itthon

Magyar szenvedélybetegség: a megnyitó ünnepély

A kajakosok, kenusok korán fekvő, korán kelő népek. Ezt nem ártott volna figyelembe venni a szegedi kajak-kenu-vb megnyitó ceremóniája rendezőiek sem. Ettől eltekintve meglepően szeriőz és összességében nívós volt a szerda esti ünnepély.

Itthon

Az ötszáz is, bizony, dalolva ment

Az ötszázas előfutamokkal folytatódott a vb első napja. A magyarok ezekben a versenyszámokban sem voltak esélytelenek, és mindenki megugrotta a lécet. A hvg.hu a helyszínről tudósított.

Beleszállt a Facebookba egy amerikai csúcsképviselő: Ezek félrevezetik egész Amerikát

Beleszállt a Facebookba egy amerikai csúcsképviselő: Ezek félrevezetik egész Amerikát

Világháborús bombát találtak Szolnokon

Világháborús bombát találtak Szolnokon

8,2 millió forinton nyit itthon az új Skoda Octavia

8,2 millió forinton nyit itthon az új Skoda Octavia

Szokatlan új fegyverrel, robbanóanyagos lufikkal támadt a Hamász

Szokatlan új fegyverrel, robbanóanyagos lufikkal támadt a Hamász

15 ezer euróért importál nővéreket Németország a Balkánról

15 ezer euróért importál nővéreket Németország a Balkánról

Videója van a haditengerészetnek egy UFO-találkozásról, de soha nem láthatjuk

Videója van a haditengerészetnek egy UFO-találkozásról, de soha nem láthatjuk