szerző:
hvg.hu

Az iwiw közösségi hálózatán terjed egy e-mail, amely a béke melletti demonstrációra szólítja fel olvasóit. A levél ismeretlen szerzője arra kéri azokat, akik egy békés Budapesten szeretnének élni, és elegük van az erőszakból, hogy tegyenek ki az ablakukba egy fehér zászlót, rongyot, anyagot.

A levél az elmúlt napok eseményei után szimbolikus cselekvést sürget. "Mi nem szeretnénk felgyújtani autókat... sőt semmit nem szeretnénk felgyújtani." - szól a körlevél. "Ezúton kérünk minden olyan embert, függetlenül színétől, nemétől, pártállásától, aki nem tudja elfogadni, hogy abban a városban ahol él és dolgozik, eluralkodjon az az állapot, amelyben autókat és épületeket gyújtanak fel, illetve rongálnak meg, rendőröket vernek meg, és a csőcselék hordákba verődve rongálja a közvagyont, hogy tegyen ki az ablakába egy fehér zászlót, vagy rongyot/lepedőt/anyagot (és esetleg mosolyogjon rá valakire napközben)."

A levél szerzői csendes demonstrációra hívják fel a józan többséget: "Tüntessünk így az erőszak és az értelmetlen rombolás ellen. Nem politikai megmozdulást akarunk szervezni, csak egy békés városban szeretnénk élni."

A fehér szín használatának lehetősége amúgy kedden, a Kossuth téri tüntetők között is felmerült. Helyszíni beszámolók szerint a DeMInem csoport tagjai (akik a nemrégiben lezajlott budapesti Cow Parade alkalmával elszállítottak egy szerintük provokatív alkotást a Bazilika elől) felvetették, a narancsos megmozdulások mintájára a fehér színt választhatnák jelképül a kormány ellen demonstrálók. 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények!

Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
MTI/hvg.hu Itthon

Nemzetbiztonsági kockázatot jelent az iWiW?

Nemzetbiztonsági kockázatokat jelenthet az iWiW internetes kapcsolatépítő portál -hívja fel az állami vezetők figyelmét egy, a Nemzetbiztonsági Hivatalból származó levél. Az adatvédelmi biztos szerint nem kifogásolható az előzetes figyelmeztetés.

Itthon

Az MDF cimborákat keres az iwiw-en

Sajátos kommunikációs taktikához folyamadott a kisebbik ellenzéki párt ismeretlen titánja. A legnagyobb internetes ismerőskereső oldalon, az iwiw-en toboroz szimpatizánsokat, esetleg új tagokat is pártjának. A pártvezetés jópofának tartja ugyan a dolgot, de MDF baráti körre módosíttatná az iwiw-es adatlapot.

hvg.hu Tech

Közel négymillió euróért adták el az iWiW-et

A Magyar Telekom 100 százalékos tulajdonában lévő leányvállalata, az [origo] portált is fenntartó T-Online Magyarország Zrt. a mai napon szerződést írt alá a legnagyobb magyarországi közösségi portált üzemeltető iWiW Kft. átvételéről. A vételár megközelíti a 4 millió eurót.

hvg.hu Gazdaság

Eladták az iWiW-et a T-Online-nak

Az iWiW egyik tulajdonosa sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta a hvg.hu-nak az Index azon értesülését, hogy eladták a közösségi szájtot a T-Online.

Folk György (hvg.hu) Tech

Az iWiW nem változtat a jól bevált recepten

Nem látszanak beigazolódni az iWiW közösségi portált megvásároló T-Online megjelenéséhez társított félelmek, miszerint a Deutsche Telekom hazai leányvállalata visszaél az időközben egymillió fölé emelkedett regisztrált felhasználó személyes adataival és reklámtemetővé degradálja a közösségi hálózatot.

Salgó Andrea (hvg.hu) Vállalkozás

Nem az ár döntött az iWiW-nél?

Meglepetésszerűen jelentették be az iWiW közösségi portál eladását az Origo-t is tulajdonló T-Online-nak. A Sanoma érdeklődött, az Index versenyben volt, ráadásul nem is az ár döntött. A hvg.hu úgy tudja, hogy a T-Online, amely már régóta stratégiai partnere volt az iWiW Kft.-nek, minden követ megmozgatott a 100 százalékos tulajdonrész megszerzéséért. A vételár kifizetése folyamatban van, ahogy a wiw.hu (iwiw elődje) domain nevének megszerzése is.

MTI Tech

Személyi adataikat féltik az iWiW-felhasználók

Heves indulatokat váltott ki az iWiW felhasználóinál, hogy a közösségépítő portált eladták el a T-Online Magyarország Zrt.-nek. Az internetes közösség tagjait előzőleg semmilyen módon nem értesítették arról, hogy az ország legnagyobb internetes cége váltja fel az eddigi tulajdonost.

HVG Hetilap

"Az iWiW-tagok nem fogyasztók"

Az információs társadalom kialakulása üzleti, jogi, emberi és lelki összeütközésekkel jár. Ennek lehettünk tanúi az iWiW.hu internetes közösségi portál tulajdonosváltásakor (magánszemélyektől került a T-Online birtokába). Néhányan örömmel fogadták a hírt, mondván, az alkotók rászolgáltak fejlesztésük milliárdos ellenértékére.

hvg.hu Média

Nácik az iWiw-en és a web-ergonómia pápája

Ezen a héten a BBC szerkesztői blogjaiból, webalapú videó-oldalakról, a legnagyobb magyar közösségi szájtról és a Wall Street Journalból szemezget a hvg.hu médiabloggere.

Három kerületben razziázott a rendőrség

Három kerületben razziázott a rendőrség

Kajak-kenu-vb: újabb magyar érmek

Kajak-kenu-vb: újabb magyar érmek

Sztrájkot jelentettek be a British Airways pilótái

Sztrájkot jelentettek be a British Airways pilótái

Kihúzták a hatos lottó számait

Kihúzták a hatos lottó számait

Újabb aranyérem a szegedi kajak-kenu világbajnokságon

Újabb aranyérem a szegedi kajak-kenu világbajnokságon

Stagnálástól tart a német iparszövetség

Stagnálástól tart a német iparszövetség