Tetszett a cikk?

Akár 4-es metró beruházásának többéves csúszását, ha nem a végét jelentheti, hogy az Európai Bizottság nem akarja több száz milliárd forinttal támogatni a "rossz gazdaságossági mutatókkal, horribilis költséggel" épülő metró projektjét - tudta meg az Index.

Az állam a konvergenciaprogram miatt nem vállalhatja fel a több évtizede elavult, bevallottan rossz tervekkel rendelkező projektet. Demszkyéket már a szocialisták is szorongatják a kamikáze akció miatt. Az Európai Bizottság meglehetősen szigorú feltételekkel, a vártnál sokkal kisebb mértékben finanszírozná a 470-500 milliárdos beruházást. Az unió a metró újrakalkulált, rossz gazdasági mutatói miatt nem lelkesedik a projektért. A magyar fél ugyanis arra számított, hogy az eredeti becslésekkel szemben horribilis költségtúllépéstől szenvedő projekt nem terheli meg az államháztartási mérleg kiegyensúlyozására törekedő állami büdzsét 2007 és 2013 között, mert azt az unió majd kifizeti - írja a HavariaPress.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Kálvin téren kezdik a 4-es metró építését Pesten

Jövő hétfőn a Kálvin téren csatorna- és közműépítéssel kezdik meg a 4-es metró állomásainak építését a pesti oldalon, ami kisebb lezárásokkal jár majd; a tér teljes lezárására a tervek szerint csak április 5-től lehet számítani - közölte a BKV sajtóosztálya.

MTI Itthon

Idén is folytatódik a 2-es metró felújítása

Idén három állomást újítanak fel a 2-es metró vonalán, ezzel befejeződik az utasforgalom korlátozásával járó metrófelújítás - mondta Molnár Gábor főmérnök, a felújítás projektvezetője.

MTI Gazdaság

Lesz-e uniós pénz a 4-es metróra?

Jelenleg háromoldalú tárgyalások folynak a Budapestre tervezett 4-es metró megvalósításának részben EU-támogatásokból történő finanszírozásáról, annak lehetőségeiről a főváros, az Európai Bizottság és a magyar kormány között - tudatta a Fejlesztéspolitikáért Felelős Kormánybiztosság.