szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint a nemzeti vagyon eladása a szociális válság további mélyülését fogja eredményezni, hiszen emelkedni fog számos közszolgáltatás ára.

A parlament kormánypárti többsége által elfogadott vagyontörvény lehetővé teszi számos közszolgáltatás nyújtó társaság privatizálását, így várhatóan emelkedni fog a víz, az energia ára és nőni fognak a postai díjak tarifái is – mondta Szijjártó Péter, a párt szóvivője.

A politikus úgy vélte, e törvény elfogadásával a kormány hosszú távon is elveszítette annak lehetőségét, hogy megvédje az embereket.

A pártszóvivő kifejtette, hogy a parlament kormánypárti többsége által elfogadott vagyontörvény lehetővé teszi számos közszolgáltatást nyújtó társaság privatizálását, így várhatóan emelkedni fog a víz, az energia ára és nőni fognak a postai díjak tarifái is. Szijjártó Péter hangsúlyozta: a közelmúltban a környezetvédelmi és vízügyi tárca egyik tisztségviselője is elismerte, hogy a vízművek privatizálása után 50-100 százalékkal fog emelkedni a víz díja. Ami pedig az energia árát illeti - folytatta a szóvivő -, az "belátható időn belül ismét nőni fog".

A nemzeti vagyon eladása ellentétes a nemzeti érdekkel, az emberek érdekével - hangsúlyozta a Fidesz szóvivője. Mint elhangzott, a tapasztalatok azt mutatják, eddig egyetlen privatizációs döntés sem hozta meg azt az eredményt, amit elvártak tőle, azaz a kormány hiába adta el a nemzeti vagyon jelentős hányadát, a gazdasági mutatók nem javultak, sőt "sereghajtók vagyunk számos mutatóban" az EU-n belül és a gazdasági növekedés is befulladt.

A fideszes politikus szerint a privatizáció kiszolgáltatottá teszi az országot, utat nyit Magyarország kisemmizéséhez. Úgy vélte, e törvény elfogadásával a kormány hosszú távon is elveszítette annak lehetőségét, hogy megvédje az embereket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Jogerős börtön a nyírségi szocialistának

Elutasította az adócsalás miatt három és fél évre ítélt Kabai Károly felülvizsgálati kérelmét, és fenntartotta a jogerős ítéletet a Legfelsőbb Bíróság (LB).

Itthon

Mihályi Péter is felügyeli az ÁPV Zrt.-t

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök kinevezte az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. (ÁPV) felügyelő bizottságának tagjait, akiknek megbízatása 2007. december 31-ig szól.