szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Meg kell egyezni az egészségbiztosítási rendszerről; az SZDSZ ezzel megy a hétfő esti koalíciós egyeztetésre - jelentette ki Kóka János liberális pártelnök az SZDSZ-frakció hétfői ülését követő sajtótájékoztatón.


 
Kóka János hangsúlyozta: az új egészségbiztosítási rendszerről szóló  törvényt október közepéig az Országgyűlés elé kell vinni és az év végéig el kell fogadni. Hozzátette: a hétvégi nyilatkozatokból úgy tűnik, Gyurcsány Ferencnek a szocialista párton belül sikerült megteremteni a többséget a reform mellett.
 
Horváth Ágnes egészségügyi miniszter elmondta: az esti egyeztetésen az a feladat, hogy megtalálják a mindkét párt számára elfogadható egészségbiztosítási területnagyságot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Gazdaság

Bokros: zavaros az MSZP egészségbiztosításról szóló anyaga

Az MSZP egészségbiztosítási rendszer reformjáról szóló anyagában nemzeti kockázatközösség megőrzéséről, egy biztosítóról és több pénztárról, szolgáltatók közötti versenyről valamint kisebbségben megjelenő magántőkéről beszél. Bokros Lajos, a CEU vezérigazgatója kritikusan elemezte a szöveget.

MTI Itthon

Gyurcsány véget akar vetni az egészségügyi vitának

Az egészségügyről folytatott vita nem vezet sehova, ezt be kell fejezni, az egészségügyi reform lezárásáról szeptember végéig meg kell állapodni - egyebek között ezt mondta Gyurcsány Ferenc szombaton Budapesten.