szerző:
MTI

A rendőrség továbbítja a bíróságnak a Budaházy Györgyként hétfőn a Szabadság téren felszólaló férfiről készült felvételt - mondta Tafferner Éva, a BRFK szóvivője, hangsúlyozva, hogy Budaházy kényszerintézkedésének esetleges megváltoztatásáról a nyomozási bíró és nem a rendőrség jogosult dönteni.

Hétfőn este mintegy kétezer tüntető indult a Magyar Önvédelmi Mozgalom Szabadság téri demonstrációjáról az operaház felé, ahol október 23-ai megemlékezést tartottak a kormányfő részvételével. A tüntetők menetét a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Budaházy György a "miénk a város, miénk az utca, halál az izraeli vízágyúkra" szavakkal szólította fel a Szabadság téren arra, hogy vonuljanak az operaházhoz. 

Kedden egy, az interneten megjelent, Budaházy Györgynek tulajdonított levélben a következők olvashatók: "Megint sikerült kicsúsznom a kezeik közül, pedig ott voltam a Nagymező utcában". Tafferner Éva ezzel kapcsolatban csak annyit mondott, hogy a rendőrségnek - pusztán a lakhelyelhagyási tilalom megszegése miatt - nem volt oka elfogni a férfit. A kényszerintézkedés megsértését rögzítették, az erről szóló felvételt eljuttatják az illetékes bíróságnak.

A hétfői eseményeket összesítő rendőrségi tájékoztatón Bencze József országos rendőrfőkapitány azt mondta az MTI kérdésére, hogy felelősségre vonásra számíthat a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Budaházy György, aki elősegítette a tiltott tüntetést.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
MTI/hvg.hu Itthon

Elcsitultak a zavargások, Tomcatet és Toroczkait bevitték

A tüntetők egy részét a Nyugati térre szorították a rendőrök hétfő este a fővárosban, a garázdák utána szétszéledtek. Tomcatet és Toroczkait lekapcsolták a rendőrök. Az ORFK szóvivője cáfolta, hogy a rendőrség gumilövedéket használt volna. A garázdák több újságírót megtámadtak.

MTI Itthon

Részegek forradalma: tudatosan támadtak a rendőrökre

Tizenkilenc ember sérült meg hétfő este, a Budapesten történt utcai rendbontásokban, amelyek miatt összesen húsz embert állítottak elő - közölte kedd reggeli sajtóértekezletén Bencze József országos rendőrfőkapitány. A rendőrség szerint a "tüntetők" fele ittas volt.

MTI/hvg.hu Itthon

Tömegoszlatással végződött az ünnepségsorozat

Zászlófelvonással indult, Fidesz-gyűléssel folytatódott az 1956-os forradalomra emlékező ünnepségsorozat. Hangoskodók voltak, de rendbontás nem. Egészen estig, amikor az Alkotmány utcában szétoszlattak egy csoportot. Olvasson fordított időrendben!

Igenis lehet a tömeggyilkosok bénázásán nevetni

Igenis lehet a tömeggyilkosok bénázásán nevetni

Marabu FékNyúz: Így írják ők

Marabu FékNyúz: Így írják ők

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

Mosolyra hangolva: teszten a Citroen C3 Aircross

A jóhiszemű és a simlis cégvezetőkön is segít az Alkotmánybíróság döntése

A jóhiszemű és a simlis cégvezetőkön is segít az Alkotmánybíróság döntése

Nem is olyan elvetemült ötlet sárgarépát tenni a betonba

Nem is olyan elvetemült ötlet sárgarépát tenni a betonba

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók

Feszítővágóval szabadítottak ki egy sofőrt a tűzoltók