szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A globalizmus és az "izraeli hatalom térnyerése ellen" tüntetett mintegy ötven ember szerdán Izrael budapesti nagykövetsége épületének közelében.

A Magyar Nemzeti Bizottság 2006 szervezésében a demonstrálók a II. kerületi Budagyöngyétől rendőri biztosítás mellett "ébresztő magyarok, eladják a hazátok!" mondatot skandálva gyalogosan vonultak a Fullánk utca (ahol a nagykövetség található)  és a Gárdonyi Géza utca kereszteződésébe, hogy magyarázatot követeljenek a nagykövettől és a magyar kormánytól Simon Peresz izraeli államfő egyik kijelentése miatt.

Tényleg megvesznek mindent?
Peresz mondatainak a hvg.hu is utánajárt, erről szóló cikkünket itt olvashatja.
A Magyar Nemzet című napilap a közelmúltban számolt be arról, hogy az izraeli elnök egy tel-avivi kereskedelmi fórumon kijelentette, Izrael gazdasági helyzete kiváló, s mint hozzátette: "felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot és Magyarországot". Az izraeli Maariv című napilapnak nyilatkozva Peresz szóvivője később azt mondta, az államfő támogatja a befektetéseket - a külföldiek izraeli befektetéseit csakúgy, mint az izraeli üzletemberek külföldi befektetéseit -, és soha nem szólította fel az üzletembereket arra, hogy "úrrá legyenek egyik vagy másik államon".

A tüntetésen a demonstrálók nevében felszólaló Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője azt mondta, a magyar állam nemcsak a globalizmus, hanem "az izraeli gazdasági és politikai erő kiszolgálója" is. A tüntetés rendbontás nélkül ért véget.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A Vécsey utcába szorítottak húsz-harminc tüntetőt

A Szabadság térre indult mintegy száz demonstráló közül a rendőrök 20-30 embert a Vécsey utcába szorítottak és ott könnygázgránátokat lőttek rájuk hétfőn este negyed kilenc után a fővárosban.

MTI Itthon

Lezajlott a hallgatók tandíjellenes tüntetése

A tandíj visszavonását és Hiller István szakminiszter távozását követelte 3500-4000 hallgató fáklyás, zenés demonstráción szerdán este Budapesten az oktatási tárca Szalay utcai épülete előtt.

Világ

Izrael tényleg megveszi Magyarországot?

A magyarországi antiszemiták jóleső érzéssel, „na ugye, megmondtuk” felkiáltással idézik az izraeli Maarivben megjelent Peresz-beszéd egyik mondatát: Izrael megveszi Magyarországot. Tudósítónk utánajárt: mikor és milyen körülmények között zajlik majd a tranzakció?

MTI Itthon

A szélsőjobbos tüntetők az Opera felé indultak

"Miénk a város, miénk az utca, halál az izraeli vízágyúkra" - szólította elindulásra a lakhelyelhagyási tilalom alatt álló Budaházy György a Magyar Önvédelmi Mozgalom rendezésében összegyűlt mintegy kétezer embert a fővárosi Szabadság téren. Egyesek megdobálták a rendőröket.