szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Két Molotov-koktélt dobtak éjszaka Ecsődi László szocialista országgyűlési képviselő családi házára a Fejér megyei Adonyban. Ezt a politikus mondta el szerdán. Az MSZP elítéli, ami történt, és párt szóvivője szerint minden parlamenti pártnak ugyanígy kell tennie.

A kár nem jelentős, a fal kormozódott be, a Molotov-koktélokat az eső eloltotta - közölte a kormánypárti politikus, hozzátéve, hogy az eset miatt feljelentést tett a rendőrségen. Ecsődi László elmondta: ő nem volt otthon, de felesége igen. Mint mondta, korábban nem kapott olyan fenyegetéseket, amelyekből arra lehetett volna következtetni, hogy Molotov-koktélt dobnak a házára, s nem gyanakszik senkire.

Nyakó István, az MSZP szóvivője azt mondta: az elmúlt időszakban mind a három hatalmi ágat, az igazságszolgáltatást, a törvényhozást és a kormányt is nagyon komoly fenyegetések és durva támadások érték. A szóvivő emlékeztetett rá, hogy bírák, ügyészek telefonszáma uszító szöveggel fent van egy honlapon, a parlamenti képviselőket megdobálták, sms-ben folyamatosan fenyegetik őket. A végrehajtó hatalom, azaz a kormány képviselőit is naponta érik atrocitások, például "fizetett rendbontók" követik őket a programjaikra.

Az MSZP elítéli a történeteket, és véleménye szerint ilyen kritikus helyzetben minden parlamenti pártnak el kell ítélnie az olyan cselekedeteket, mint ami a képviselővel történt - közölte. Nyakó István úgy vélte: az, ami Ecsődi Lászlóval történt, az eddigi legsúlyosabb, egyértelműen életellenes akció volt. Az MSZP szóvivője azt mondta: mindenkinek, minden felelősen gondolkozó politikusnak fel kell lépnie ez ellen, hiszen a demokratikus intézményrendszerek védelmét és befolyásmentes működését biztosítani kell.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
HavariaPress Itthon

Molotov-koktél nyomai a raklapgyártó üzemi tűznél

Valószínűleg molotov-koktélra utaló nyomokat találtak a kiégett raklapgyártó üzem maradványi között- jelenti a HavariaPress. Az elsődleges vizsgálatok szerint gyújtogatás okozta a főváros tizennyolcadik kerületében bekövetkezett tüzet.

HavariaPress Itthon

Vádemelési javaslat a Molotov-gyár ügyében

Alig egy hét alatt vádemelési javaslattal zárta le a nyomozást a rendőrség azzal a fiatalemberrel szemben, akiket Molotov-koktélok gyártásának előkészülete miatt fogtak el a nemzeti ünnep előtt.

MTI Itthon

Lezárták a nyomozást a Molotov-koktélt gyártó férfi ellen

Iratismertetést követően lezárta a nyomozást a Nemzeti Nyomozó Iroda az ellen a 19 éves fiatalember ellen, aki a gyanú szerint Molotov-koktélokat gyártott budapesti lakásában; ellene közveszélyokozás miatt várhatóan vádemelést javasol a rendőrség - közölte a gyanúsított védője.

MTI Itthon

Felfüggesztett börtönbüntetés a Molotov-koktélokat gyártónak

Közveszélyokozás előkészülete miatt nyolc hónap, két évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte első fokon a Pesti Központi Kerületi Bíróság azt a 19 éves fiatalembert, aki Molotov-koktélok készítéséhez szükséges anyagokat szerzett be és az ebből készített eszközöket rendőrök ellen használta volna március 15-én.

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Hiába kaptak saját idősávot, a vártnál sokkal több idős jár zsúfolt boltokba délután

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Alig több mint 7 ezer kilométerrel hirdetnek egy szentendrei Trabit

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában

Bestiálisan végezték ki keresztény áldozataikat az Iszlám Államhoz köthető dzsihadisták Indonéziában