szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Youtube-ra is felkerült annak a verekedésnek a felvétele, amelyben két debreceni középiskola diákjai vettek részt. Az "emberviadal" ügyében az intézmények vizsgálódnak.

Debreceni középiskolások az érintettjei annak a verekedésnek, amely a Youtube videómegosztóra is felkerült, s amelyet a debreceni Basahalom Boulevard blog közölt elsőként. A videófelvételen két fiatalember verekedése látható; előbb afféle küzdősportos küzdelemnek, birkózásnak, később valódi utcai bunyónak tűnik a jelenet. A két verekedőt eközben több tucat iskolatáskás fiatal állja körbe, s biztatja.

A videofelvételt a Youtube-ról már levette a készítője, a Basahalom blogon azonban hozzáférhető az Alföld Televízió erről készült riportja. A verekedésben ezek szerint a debreceni Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakközépiskola és a Povolny Ferenc Szakképző Iskola diákjai vettek részt.

A kereskedelmi szakközépsikola igazgatónője, Makai Mária a televíziónak úgy nyilatkozott: az ügyben még vizsgálódnak. A tévériport szerint a verekedés az intézmény közelében, de nem annak területén zajlott. A másik intézmény ugyancsak eljárást folytat a verekedéssel kapcsolatban, s annak lezártáig vezetői nem kívántak nyilatkozni.

A helyi rendőrkapitányság a riporternek úgy nyilatkozott, évente 3-4 hasonló esetről értesülnek. Hogy ebben az ügyben indul-e eljárás, azt sem cáfolni, sem megerősíteni nem kívánták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lapkiadók: Az FTC törvényellenesen tiltott ki újságírókat a BL-meccsekről

Lapkiadók: Az FTC törvényellenesen tiltott ki újságírókat a BL-meccsekről

Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész

Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak

Szinte hihetetlen: Tajvanon 200 napja egyetlen új koronavírus-esetet sem regisztráltak