szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A MÁV úgy értékeli, hogy a hétfői vasutassztrájk kifulladt, mert a dolgozók többsége hétfőn részt vett a vasúti közlekedés lebonyolításában - közölte a MÁV Zrt. kommunikációs igazgatósága. A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete szerint sikeres volt a sztrájk.

A MÁV adatai szerint a VDSZSZ hétfői tízórás sztrájkja alatt a személyforgalomban 1164 vonatból 722 közlekedett, a vonatok 62 százaléka járt. Ez idő alatt 196 tehervonat közlekedett.

A pályavasút területén a 2808 vezényelt forgalomirányító közül 2713 megjelent a munkahelyén, közülük 45 fő sztrájkolt, 2668 felvette a munkát, így a forgalomirányítók 98 százaléka dolgozott a sztrájk ideje alatt.

A MÁV-START Zrt-nél 2012-en voltak jelen, 286 fő sztrájkolt, 1726 fő dolgozott a VDSZSZ-sztrájk ideje alatt. A személyszállító társaságnál a munkatársak 85,7 százaléka vette fel a munkát.A MÁV szerint az április 7-i tízórás sztrájk jelzésértékű, mivel a korábbi munkabeszüntetéshez képest egyre több vonat közlekedett, s egyre kevesebben sztrájkoltak hétfőn.

Gaskó István, a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) elnöke elmondta: nem kíván számháborúba bocsátkozni. "A munkabeszüntetés alatt látható volt, hogy kifulladt-e a sztrájk vagy kiváló volt-e a vonatközlekedés" - mondta. A szakszervezet megítélése alapján sikeres volt a hétfői sztrájk, a vasúti forgalom megbénult a munkabeszüntetés alatt, éppen úgy, mint a korábbi munkabeszüntetések idején - hangsúlyozta a szakszervezeti vezető.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Nem tudott megegyezni hétfőn sem a VDSZSZ és a MÁV

Eredménytelenül fejeződött be a hétfőn reggel 8 órakor kezdődött egyeztetés a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) és a MÁV Zrt. között a szakszervezet sztrájkköveteléséről és a még elégséges szolgáltatásról, a tárgyalást pénteken 9 órakor folytatják.

MTI Itthon

A MÁV csak keddre eszmél fel teljesen a sztrájkból

A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn 10 órakor felfüggesztett sztrájkját követően a MÁV azonnal megkezdi a vasúti forgalom helyreállítását, de a teljes forgalmi rend kedden üzemkezdetre áll csak helyre - mondta Kavalecz Imre, a MÁV sajtófőnöke.

Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre

Turisták helyett migránsok érkeznek a Kanári-szigetekre

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

Szigorít a kormány vagy csak fenyegetőzik vele? És ön mit lépne?

Szigorít a kormány vagy csak fenyegetőzik vele? És ön mit lépne?