szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy balatonszárszói szelektív hulladékgyűjtőbe dobták a 4-es metró terveit; a mintegy fél mázsás összsúlyúra becsült dokumentumkötegre hétfőn reggel a szomszédos Teleki polgármestere talált rá - adta hírül az inforadio.hu.

Hári László elmondta: munkába menet épp a nála lévő papírhulladékot akarta bedobni a gyűjtőbe, amikor meglátta a terveket. Az iratokban egyértelműen, megállók szerinti bontásban lehetett azonosítani számos, a metróépítéshez kapcsolódó építészeti, műszaki és gépészeti adatot, köztük olyanokat is, amik a létesítmény biztonsági berendezéseire vonatkoztak.

A polgármester az Origo-nak így mesélte: "Papírszemetet akartam kidobni, s láttam, hogy teljesen tele van tömve a szelektív gyűjtő. Mikor kihúztam a kupacból egy papírt, láttam, hogy a Bocskai téri metrómegálló tervei, utána megtaláltam a Móricz Zsigmond Körtéri rajzokat".

Szintén a portálon kommentált a 4-es metró beruházást irányító DBR Metró Projekt Igazgatóság, de csak annyit fűztek az ügyhöz: "feltételezhetően tenderanyagokról lehet szó".

A talált dokumentumok gyűjtőcíme: Budapesti 4-es metróvonal I. szakasz 07-es számú tender volt, az anyag megrendelőjeként a BKV. Zrt. DBR. Projektigazgatóság szerepelt, s a tervdokumentációkon 2007. május 15-ikei dátum volt olvasható. Hári László szerint mindenképpen aggasztó, hogy miként kerülhetett egy ilyen nagy horderejű, milliárdos beruházás tervdokumentációja egy hulladékgyűjtőbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Már a brazil koronavírus-mutáció is megjelent az Egyesült Királyságban

Intézkedni kellett Buchenwaldban, miután sokan a tömegsíroknál szánkóztak

Intézkedni kellett Buchenwaldban, miután sokan a tömegsíroknál szánkóztak

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető

Alapítottak egy pártot, ami Gődény Györgyhöz köthető