szerző:
hvg.hu

Az augusztus 20-i rendezvények miatt a megszokottnál több lezárásra és forgalomkorlátozásra kell számítani Budapest belvárosában, ezért sok helyen tilos lesz parkolni.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság közlése szerint tilos megállni augusztus 21-én hajnali fél ötig a Kossuth téren a Szalay utca és a Vértanúk tere között, az Alkotmány utca mindkét oldalán a Honvéd utca és a Kossuth tér között, a Vajkay utca mindkét oldalán és a Vértanúk terén körben.

Szerdán 20 óráig nem lehet parkolni az Andrássy út mindkét oldali szerviz útján a Bajza utca és a Hősök tere között, valamint éjfélig a Szirtes úton mindkét oldalon a Citadella sétány és a Sánc utca között, a parkolóban is, továbbá a Lánchíd utcai parkolóban, a Rudas fürdő parkolójában, a Döbrentei téren, a Sánc utcában a Hegyalja út és a Szirtes utca között.

Az ünnepi rendezvények miatt tilos megállni a Várkert felső rakparton, a Széchenyi felső rakparton a Jászai Mari tér és a Roosevelt tér között, a Jászai Mari tér parkolójában, a Belgrád felső rakparton a Fővám tér és a Március 15. tér között, a Március 15. téren, illetve a Petőfi Sándor téren. Lezárások vannak a Szent Gellért felső rakparton és a Szent Gellért téren, a Rezeda utcában és a Kelenhegyi úton a Szent Gellért tér és a Kemenes utca között.

A tisztavatás miatt lezárták az 56-osok terét a Hősök tere és a Benczúr utca között, nem lehet parkolni az Állatkerti körút egyik oldalán, és a parkolóban sem az Állatkerti út és a Hősök tere között, az Olof Palme sétányon, a Műjégpálya előtti parkolóban és a Műcsarnok mögötti szervizúton.

A Mesterségek Ünnepe miatt a Várban vannak forgalomkorlátozások és lezárások: tilos parkolni a Szent György utcában, a Dísz téren, a Színház utcában és a Palota utca egy részén.

A Szent Jobb Körmenet miatt korlátozzák Budapest belvárosának forgalmát, így lezárásokra lehet számítani a Zrínyi utcában, az Október 6. utcában, a József Attila utcában, a Nádor utcában, az Arany János utcában, a Hercegprímás utcában, a Szent István téren és a Bazilika parkolójában, továbbá a Bajcsy-Zsilinszky út páros oldalán a Nagysándor József utca és a Szent István Bazilika között.

A Red Bull repülőnap miatt nem lehet parkolni a Duna környékén: a Bem felső rakparton a Batthyány tér és a Bem tér között, a Vitéz utca egy részén, a Krisztina körút páros oldalán a Mikó utca és a Koronaőr köz közötti szakaszon. A budai alsó rakpartot pedig csak augusztus 23-án és 24-én nyitják meg újra. Szintén napokig tart majd a parkolási tilalom a Bem rakparton és a pesti alsó rakparton, valamint a Fő utca egy szakaszán.

A lezárásokról és a BKV közlekedését érintő változásokról a www.police.hu és a www.bkv.hu honlapokon lehet tájékozódni. A közlekedési vállalat egyébként részben augusztus 21-én vezeti be az új menetrendjét, így számos járat – elsősorban az autóbuszok – számozása, útvonala és menetrendje is változik.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Androidos? Problémás alkalmazásokra bukkantak, az egyik a netet és az aksit is szívta

Mindent felforgat az Ajax BL-elődöntője

Mindent felforgat az Ajax BL-elődöntője

A Huawei kémkedést tiltó szerződést ajánlott Németországnak

A Huawei kémkedést tiltó szerződést ajánlott Németországnak

Villám csapott az Akropoliszba, négyen megsérültek

Villám csapott az Akropoliszba, négyen megsérültek

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Meghalt egy rab a szegedi börtönben

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának

Új biztosa van a felzárkózási roma stratégiának