szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

A közepesnél gyengébb jegyekkel is simán be lehetett jutni a felsőoktatásba az idén – derül ki a friss HVG táblázatos összeállításából.

A fejkvóta miatt az egyetemek-főiskolák szinte vadásszák a diákokat, így aztán az oktatók azt tapasztalják, az idei gólyák sokkal rosszabb felkészültséggel érkeznek mint a húsz évvel ez előtti elsősök.

A toplistákat közlő írás az e héten már szerdán kapható HVG-ben olvasható.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Karrier

Minőségi felsőoktatás: a díjazottak listája

Öt felsőoktatási intézmény nyerte el idén a felsőoktatás minőségét elismerő díjat, amellyel azon egyetemek, főiskolák teljesítményét jutalmazzák, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert.

MTI Karrier

Még egy hétig lehet módosítani a felsőoktatási jelentkezéseket

Még egy hétig van lehetőségük a felvételizőknek, hogy változtassanak a jelentkezési sorrendjükön, illetve szintén július 10-e a határideje a még hiányzó dokumentumok beküldésének, feltöltésének - közölte Nagy Gabriella, az Educatio Társadalmi Szolgáltató Kht. munkatársa.

MTI Karrier

Kik kerülhetnek be a felsőoktatásba?

Jövőre sem változna az államilag támogatott hallgatói összlétszám: az oktatási tárca tervei szerint 56 ezer államilag támogatott hallgató léphetne be a felsőoktatási intézményekbe a következő tanévben.

MTI Karrier

Módosítaná a felsőoktatási törvényt az SZDSZ

Módosítaná a felsőoktatási törvényt az SZDSZ, a változtatás célja többek között az egyetemek, főiskolák gazdasági szabadságának növelése - mondta az önálló képviselői indítvány egyik előterjesztője, Magyar Bálint. Az MSZP és az oktatási tárca még nem alakította ki az álláspontját, a felsőoktatási szakszervezet elutasítja a javaslatot.

Ingyenes tesztet és nagyobb szigort várnak el a kormánytól a hvg.hu olvasói

Ingyenes tesztet és nagyobb szigort várnak el a kormánytól a hvg.hu olvasói

Elkészült az első gombakoporsó, komposztálódik benne a holttest

Elkészült az első gombakoporsó, komposztálódik benne a holttest

Szél javaslata: ne indulhasson közbeszerzésen, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak

Szél javaslata: ne indulhasson közbeszerzésen, aki nagy értékű ajándékot adott kormánytagnak