szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Műsorszolgáltatási díjának jelentős csökkentését kérte az Országos Rádió és Televízió testülettől (ORTT) mindkét országos kereskedelmi tévécsatorna; az ORTT szerdai ülésén elutasította a kérést - értesült a médiahatóság több tagjától az MTI.

"A jelenlegi jogszabályi környezetben nem teljesíthető a kérés" - indokolta egyikük egy tavaly téli törvénymódosításra hivatkozva. Mindeddig sem az RTL Klub, sem a TV2 nem válaszolt az MTI azon megkeresésére: mire hivatkozva, és mekkora mérséklést kértek, illetve tudnak-e arról, hogy az ilyen ügyekben nem dönthet idén a testület, mivel a digitális átállásról szóló törvény tavaly decemberben elfogadott módosítása megtiltotta ezt.

A KDNP támogatásának hiányában négypártiként benyújtott módosítás szerint az ORTT "azzal a feltétellel írhat ki, és bírálhat el rádiós vagy televíziós műsorszolgáltatási jogosultságra vonatkozó pályázatot, illetve újíthatja meg bármely rádió vagy televízió műsorszolgáltató jogosultságát, hogy a jogosultság időtartama az audiovizuális médiaszabályozásra vonatkozó új alaptörvény hatálybalépését követő 120. napon, de legkésőbb 2008. december 31-én lejár. A testület egyetlen műsorszolgáltató esetében sem csökkentheti a műsorszolgáltatási díjat."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

A TV2 perel, az RTL KLub az Alkotmánybírósághoz fordul

Egyelőre nem csatlakozik a TV2 az Antenna Hungária (AH) digitális földfelszíni műsorszóró hálózatára, ugyanakkor bíróságtól kérte a felek közötti szerződés létrehozását; az RTL Klub az Alkotmánybíróságon támadta meg a digitális átállásról szóló törvényt - közölte a két országos kereskedelmi csatorna hétfőn, az új platform indulásának napján. A Viasat3 sem kötött még szerződést az új platformra menetelről.