szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Őrizetbe vették azt az ingatlanbecslőt, aki a törvénytelennek tartott 2003-as és 2004-es erzsébetvárosi ingatlaneladásokhoz értékbecslést készített az ingatlanokról - írják a reggeli lapok.

Ezzel nyolcra nőtt az ingatlanügy gyanúsítottjainak száma. Az ingatlan-értékbecslőt bűnsegédként elkövetett csalással és magánokirat-hamisítással gyanúsítják, és a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Fazekas Géza, a főügyészség szóvivője a Népszabadságnak azt is elmondta, az értékbecslő tagadja, hogy bűncselekményt követett volna el, a Magyar Nemzetnek pedig cáfolta azokat a híreszteléseket, amelyek szerint hamarosan kiengednék a különösen nagy kárt okozó csalás és más bűncselekmények fő gyanúsítottját, Gál Györgyöt.

Utóbbi lap szerint a múlt hét óta előzetesben lévő SZDSZ-es frakcióvezető, aki a gyanú szerint a főváros VII. kerületi gazdasági bizottság elnökeként hétszázmillió forintos kárt okozott az önkormányzatnak, valóban fellebbezett a bíróságnál, de az ügyészség ilyet nem kezdeményezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Zsarolták a lakókat az Erzsébetvárosban

Tovább dagad a VII. kerületi ingatlanbotrány: a házeladások miatt feljelentést tevő ügyvéd szerint a történtek érintettje lehet akár a polgármester és a jegyző is – írja pénteki számában a Népszabadság.

Csikász Brigitta Itthon

Hová vezetnek az erzsébetvárosi panama szálai?

Amilyen lassan indult, most annyira felgyorsult a nyomozás az erzsébetvárosi ingatlanbotrány ügyében. Két év után az utolsó pár hétben már a kilencedik személyt, – köztük a második politikust – gyanúsítják meg azzal, hogy közreműködött önkormányzati ingatlanok áron aluli eladásában. Lista a gyanú szerint az ingatlanügyekbe belekeveredett magyar és offshore cégekről, valamint tulajdonos-ügyvezetőkről.

Itthon

Erzsébetvárosi ingatlaneladások: az önkormányzat trükkjei

Minimális törzstőkéjű - hárommillió forintos - kft.-k közbeiktatásával értékesíti ingatlanjait nagybefektetőknek a VII. kerületi önkormányzat. Mindezt teszi úgy, hogy előre kiajánlja az eladásra szánt épületeket, elővásárlási jogot ad a kft.-knek, amelyeket – az elővásárlási joggal együtt - titokzatos offshore cégek közbeiktatásával külföldi befektetők vásárolnak meg, kétféle áron készült szerződések alapján. A különbséget felszívja az offshore cég – ott pedig a millióknak nyoma vész. A kft.-ken keresztül a külföldi - újabb fizetés ellenében - hozzájut az ingatlanhoz.

Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében

Ál-munkaközvetítők próbálnak pénzt kicsalni a Trenkwalder nevében

Ausztriában 141 halottja volt a járványnak, több, mint eddig bármelyik napon

Ausztriában 141 halottja volt a járványnak, több, mint eddig bármelyik napon

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben

„Demeter Szilárd nem az új zsidó, hanem a régi náci” – a PIM-főigazgató miatt sorozták a Fideszt a parlamentben