szerző:
ATV
Tetszett a cikk?

Az atv.hu szerint a három éve a Honvédkórházban fekvő Horn Gyula volt miniszterelnököt hazaengedték volna az orvosok, hogy otthon ápolják tovább, ám Orbán Viktor közbenjárására mégis az egészégügyi intézetben kezelhetik továbbra is.

Horn Gyula korábbi miniszterelnök több mint három éve fekszik a budapesti Honvédkórház-Állami Egészségügyi Központban. A  politikus 2007. szeptember 16-án került be az intézménybe, súlyos agyi betegséggel ápolják azóta is. A kórházban őrökkel és kamerákkal felszerelt VIP-teremben fekszik, szűk családi körén kívül más látogatókat nem is fogad, állapotáról pedig teljes hírzárlatot rendeltek el a család kérésére. Magyarország 1994 és 1998 közötti miniszterelnöke utoljára három évvel ezelőtt, a 75. születésnapjára rendezett ünnepségen jelent meg a nyilvánosság előtt. Viselkedésén már akkor érződött, hogy súlyos, Alzheimer-kórhoz hasonlító betegségben szenved.

A politikus betegségéről, kórházba kerülése után különféle variációk láttak napvilágot: alvás- és memóriazavarok, Alzeheimer-kórhoz hasonló állapot, előrehaladott agysorvadás. Idén nyáron - kórházi forrásokra hivatkozva - a bulvárlapok adták hírül, hogy rosszabbra fordult Horn Gyula egészségi állapota. A kiszivárgott hírek szerint a volt szocialista kormányfő a nap legnagyobb részét átalussza egyágyas szobájában, hozzátartozóit pedig nem ismeri fel.

Az atv.hu információi szerint a volt miniszterelnök betegsége olyan jellegű, hogy indokolt lehetne otthoni ápolása is. Úgy tudjuk, a Honvédelmi Minisztérium vezetésében fontolgatták, hogy Horn Gyulát hazaengedjék a minisztérium kötelékébe tartozó intézményből, ám Orbán Viktor miniszterelnök közbenjárására végül mégis az intézményben maradásról döntöttek. Értesüléseinket sem a Honvédelmi Minisztériumban sem a Miniszterelnökségen nem erősítették meg, ugyanakkor nem is cáfolták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Horn Gyula korrektségéről mesélt Mesterházy

Mesterházy Attila szerint míg a parlamenti választások első fordulója arról szólt, ki kormányozza Magyarországot, addig a második forduló inkább az ellenzékről szól, és arról, hogy milyen erős kontrollt gyakorolhatnak a leendő ellenzéki pártok a kormány és a miniszterelnök felett.

MTI Itthon

Horn Gyula mandátuma továbbra is tabu

Továbbra is tartja magát az az álláspont az MSZP-ben, hogy Horn Gyula országgyűlési képviselői mandátumának ügyét nem tűzik napirendre - írja a Népszabadság annak kapcsán, hogy a napokban első fokon cselekvőképtelennek nyilvánította a bíróság Toller László volt pécsi polgármestert, miután a szocialista képviselő súlyos autóbalesetet szenvedett 2006 júniusában.

MTI Itthon

Horn nem ismeri fel rokonait

Bár lefogyott, fizikailag jó állapotban van Horn Gyula volt miniszterelnök, az Alzheimer-kórhoz hasonló betegségben szenvedő exkormányfő állapota azonban súlyos, nem ismeri fel ismerőseit, hozzátartozóit - értesült a Bors.

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

A tudomány mondja: van pozitív hatása annak, ha otthon ülve tévézik

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos

Döntöttek, börtönben marad a skálás gyilkos

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok

Fejenként 600 ezer forintot tartanak otthon a magyarok