szerző:
Blikk
Tetszett a cikk?

Egy 14 éves fiú a szolnoki pályaudvaron felmászott egy vagon tetejére, és véletlenül hozzáért a magasfeszültségű áramhoz - ezt barátja mesélte így. A megsérült fiú azt állítja, felgyújtották - írja a Blikk.

Meztelenül, véresen ment haza a 14 éves Robi nevű fiú, akit hétfőn délután magasfeszültségű vezeték miatt ütött meg az áram a pályaudvaron. A gyereket több járókelő is látta.

"A kicsikkel sétáltam, amikor meghallottam, hogy valaki összefüggéstelenül motyog mögöttem" - mesélte a Blikknek Dankó Anikó. "Hátrafordultam, s akkor láttam meg a fiút. Életemben nem felejtem el, olyan rettenetesen nézett ki. Teljesen meztelen volt, és az egész teste vörös volt, mintha lenyúzták volna róla a bőrt. Annyira megrémített a látvány, hogy elmenekültem a gyerekeimmel a közeléből" - tette hozzá. 

A súlyosan sérült fiúnak otthon az édesanyja nyitott ajtót. "Anyjának azt mondta, hogy a bevásárlóközpont parkolójában támadták meg, leöntötték és felgyújtották" - mesélte Kozák Ferenc, a szolnoki cigányönkormányzat elnöke. A szülőknek azt mondták, a sínek mellett a helyszínen találták meg a gyermek összeégett ruhamaradványait is. Ők azonban nem hiszik, hogy Robi hazudott volna nekik.

"Megégettek, édesanyám, megégettek - csak ezt hajtogatta Robika otthon. Hát mondják meg nekem, egy gyermek, akinek ilyen fájdalma van, még képes történeteket kitalálni, hogy hazudjon édesanyjának?!" - mondta a lapnak Ajtai Rozália, az édesanya. "Az orvosok azt mondták, a testének 65 százaléka megégett, meg is kellett műteni. Bízom benne, hogy Robi elég erős lesz, és legyőzi a halált, de nagyon félek" - tette hozzá.

A Blikk úgy tudja Robi nem egyedül volt a baleset bekövetkezésekor, a barátja szedte le róla a testére égett ruhákat. A sértetlen fiút már a rendőrség is kihallgatta, így derült ki, hogy a fiú a pályaudvaron felmászott egy vagon tetejére, és véletlenül hozzáért a magasfeszültségű áramhoz.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Esterházy Péter születésének évfordulója alkalmából az író idézeteivel plakátolták tele a III. kerületet

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Arra ne számítsunk, hogy egyből beindulnak majd a kocsmák és szállodák

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában

Paul Lendvai: Sötét kilátások Kelet-Európában