szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az MSZP elfogadhatatlannak tartja Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter arra vonatkozó javaslatát, hogy az Országgyűlés kétharmados törvényben rögzítse az egy kulcsos, legfeljebb 16 százalékos személyi jövedelemadót.

Az MSZP szerint az egykulcsos szja a gazdagok javára érinti hátrányosan a társadalom szerényebb jövedelemmel rendelkező rétegét, a becsületesen dolgozó emberek pedig sok esetben a kompenzáció mellett is rosszabbul járnak. Az ellenzéki párt politikusa ezért felszólítja a kormányt, hogy vesse el az adótörvény kétharmados védelmének ötletét, és dolgozzon ki egy olyan igazságos adórendszert, amellyel valóban jól járnak az emberek. Katona Tamás szerint a kabinet ehhez segítséget találhat a szocialisták által korábban benyújtott adótörvény-javaslatában is.

Katona Tamás, a szocialista párt elnökségi tagja a tárcavezető fn.hu-nak adott interjújára reagálva hangsúlyozza: a Fidesz egy ilyen lépéssel "világossá tenné, hogy nem hajlandó változtatni az igazságtalan adórendszeren, és nem ad esélyt a szegényeknek tisztességes megélhetésre".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!