szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Fidesz szerint a Jobbik szövetségesi politikája, Zagyva György Gyula előállítása és Vona Gábor keddi szavai után tisztázni kell, melyik a Jobbik igazi arca.

A kormánypárt keddi közleményében azt írták, hogy a Jobbik céljai eléréséhez olyan szélsőséges mozgalmakkal, csoportokkal is szövetséget kötött, amelyek "rendszeresen és nyíltan zsidóznak, és uszítanak a cigányok ellen". Az ellenzéki párt a radikális politizálás eredményének tekinti, hogy képviselőik tavaly helyet kaptak az Országgyűlésben, legutóbb pedig Gyöngyöspatán elnyerték a polgármesteri széket, és mindezekért többször köszönetet mondtak választóiknak, támogatóiknak, szövetségeseiknek, akiktől azonban olykor-olykor elhatárolódnak - fejtették ki.

A Fidesz idézi Vona Gábornak, a Jobbik elnök-frakcióvezetőjének keddi sajtótájékoztatóján elmondott szavait, amelyek szerint a Jobbik nem vállal közösséget a Magyar Szigeten elhangzott kijelentésekkel, azokkal a párt nem tud azonosulni.

A Fidesz közleményében megjegyzik, hogy a radikális párt egyik szövetséges csoportjának vezetője azt a kérdést tette fel az említett rendezvényen, hogy "és bennünk lesz-e annyi, hogy le merjünk lőni egy rohadt, tetves zsidót?"

Vona Gábor
©

"Akkor most hogy is van ez? A Jobbik egyszer köszönetet mond a radikális jobboldali csoportok támogatásáért, a következő pillanatban pedig teljes az elhatárolódás?" - kérdezi a nagyobbik kormánypárt, amely idézi Vona Gábor azon kijelentését is, hogy a Jobbik radikalizmusa az igazság radikalizmusa, és nem az ökölé. Mindezt azután mondta a Jobbik-elnök, hogy a párt egyik képviselőjét - Zagyva György Gyulát - rendzavarás miatt előállította a rendőrség - olvasható a közleményében, amelyet azzal zárnak, hogy ezek alapján tisztázni szükséges, melyik is a Jobbik igazi arca, "ki a jó képviselő és igaz szövetséges".

A Magyar Nemzet pénteki számában azt írta, a Terrorelhárítási Központ (TEK) vizsgálatot indított a verőcei Magyar Szigeten elhangzott gyűlölködő kijelentések miatt. Egy a lapnak nyilatkozó büntetőjogász szerint egyes mondatokkal kapcsolatban felmerülhet a közösség elleni izgatás gyanúja. A cikk szerint a TEK a vizsgálatot Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom elnöke, jobbikos önkormányzati képviselő és a Betyársereget vezető Tyirityán Zsolt Magyar Szigeten elhangzott kijelentései miatt indította.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején

Eddig nem látható elváltozásokat vettek észre a Covid-betegek tüdején

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

A fertőzöttek és halálos áldozatok napi száma is tovább nőtt Olaszországban

Megérkezett az első villamos Hódmezővásárhelyre, Lázár János már ki is próbálta

Megérkezett az első villamos Hódmezővásárhelyre, Lázár János már ki is próbálta