szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kevesebb bérmunkaerőt foglalkoztat a Flextronics Zalaegerszegen az elektronikai megrendelések szezonális hullámzása miatt.

A zalai megyeszékhelyen múlt hét óta mintegy ezer dolgozóval foglalkoztat kevesebbet az elektronikai cég, amely jelenleg a városban nagyjából 9 ezer embernek ad munkát. A dolgozók létszáma a leépítések ellenére is jóval meghaladja az év eleji adatokat.
Moórné Kercsmár Rita, a Flextronics Magyarország CSR és vállalati branding igazgatója szombaton elmondta, hogy "a mostani lépés az idénymunkások egy részét érinti".

A Flextronicsnál dolgozók nagyobb részének állandó munkavállalói szerződése van, míg egy részüket szezonálisan, bérmunkaszerződéssel foglalkoztatja a vállalat, s ez "széles körű lehetőségeket teremt számukra egyéni és rugalmas megoldásokkal". Az elektronikai gyártóipar "jellegének köszönhetően tudjuk ezt a modellt alkalmazni" - fejtette ki Moórné Kercsmár Rita.

A korábbi sajtóhírt, amely szerint az Elcoteq Pécsett elbocsátott mintegy 1500 dolgozója közül sokaknak Zalaegerszegen kínálna a Flextronics munkalehetőséget, az igazgató nem kívánta kommentálni. Csupán annyit közölt, hogy tárgyalások zajlanak, amelyek még nem zárultak le.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!