szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szabálysértésnek minősül a tűzijátékok engedély nélküli árusítása és vásárlása, illetve a tiltott pirotechnikai eszközök birtoklása – emlékeztet az Országos Rendőr-főkapitányság annak kapcsán, hogy közlekedik az év vége és a szilveszter.

A 18 éven felüliek december 28-a és 31-e között engedély nélkül vásárolhatnak kis- és közepes tűzijátékokat, amelyeket kizárólag szilveszter napján, 18 órától másnap reggel 6 óráig használhatnak fel.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) arra is felhívta a figyelmet, hogy "pirotechnikai termékeket csak működési engedéllyel rendelkező üzletből vagy forgalmazó raktárkészletből vásárolható, míg a nagy hatóanyag-tartalmú tűzijáték-termékeket ebben az időszakban is csak szakképzett pirotechnikus vásárolhatja meg, érvényes felhasználási engedély birtokában".

A korábbi évekhez hasonlóan a fel nem használt, hibás vagy lejárt szavatosságú termékeket január 5-ig vissza kell vinni, és a forgalmazónak kötelessége azt ingyen visszavenni.

Továbbra sem lehet petárdát vásárolni és birtokolni, aki megteszi, szabálysértést követ el, és akár 100 ezer forintos bírsággal is büntethető.

A különböző tűzijátékok komoly balesetet okozhatnak, ha szakszerűtlenül használják azokat, ezért az ORFK felhívja a figyelmet a tárolási szabályok betartására és a használati útmutató elolvasására.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Mennyi 8-ból 6? Alvás közben álmodókkal kommunikáltak kutatók

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Krekó Péter: "A harc, amit a kormány folytat, szinte örökre fenntartható"

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek

Bezárták a Szent István-bazilikát, mert többen koronavírusosak lettek