szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Győr-Moson-Sopron megyei Agrárkamara és a helyi Magosz elnöke nyílt levelet írt Orbán Viktorhoz, amelyben kérik, ne fogadja el Ángyán József vidékfejlesztési államtitkár lemondását.

Ángyán József professzor úr egész élete a vidék felemeléséről szól, az egyetemi oktatástól a nagydoktori disszertációig, a Gazdák terén mondott vérpezsdítő szónoklatokon és a 2010-es választási kampány számtalan gyűlésén át, amelyek a kitartásra buzdítást és a bizakodást vitték a gazdáknak - ezt az indoklást fűzte két Győr megyei agrárszervezeti vezető ahhoz a petícióhoz, amelyet Orbán Viktorhoz intéznek, és amelyben kérik, hogy a kormányfő ne fogadja el a vidékfejlesztési államtitkár lemondását.

Ángyán József
©

Ángyán József, a Vidékfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön adta be lemondását, amelyet nem indokolt. Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közölte, az államtitkár lemondásáról hétfőn konzultál Orbán Viktor miniszterelnökkel. A napilap úgy tudja, hogy a közszolgálati leépítések részeként az államtitkár személyéhez köthető munkatársakat bocsátottak el szerdán a tárcától, ezután helyezte kilátásba távozását ő maga is.

A petíciót jegyző Rozsík Péter, megyei agrárkamarai elnök, és Fenyőházi Tibor, megyei Magosz-elnök arra kéri Orbánt, hogy "tartsa meg pozíciójában, sőt erősítse meg" Ángyán József államtitkárt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új céget alapított a OnePlus társalapítója, hamarosan jön az első eszköz is

Új céget alapított a OnePlus társalapítója, hamarosan jön az első eszköz is

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Több krónikus betegségnél kockázatos lehet az orosz vakcina beadása

Leleplezték a megújult Minit

Leleplezték a megújult Minit