szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nem döntött az esztergomi képviselő-testület pénteki ülésén a város költségvetéséről, a kérdést a március 9-én tárgyalják újra.

A napirend kapcsán zajlott vitában mind Tétényi Éva független polgármester, mind a testület fideszes képviselői hangsúlyozták, hogy konszenzusos megoldást keresnek, amely biztosítja a város működőképességét.

A polgármester aggályosnak nevezte, hogy 1,1 milliárd forintos kiadással terhelte meg a kormány a várost, ugyanis - mint elmondta - az állam által átvett intézmények működési kiadásait még papíron a városnak kellene fizetnie és a kincstár le is inkasszózott kéthavi összeget.

Tétényi Éva emlékeztetett arra, hogy a márciusi inkasszót a kormányhivatal segítségével a testület határozata akadályozta meg, mellyel kérték az intézkedés felfüggesztését.

Tétényi Éva az esztergomi közgyűlésen
©

Steindl Balázs, a Fidesz-frakcióvezetője az MTI-nek elmondta, bíznak abban, hogy az állami költségvetésben korrigálják az átvett esztergomi intézmények működési költségeit. A frakcióvezető hozzátette: olyan költségvetést szeretnének, amely biztosítja, hogy működjön a város, valamint működjön az élményfürdő, és befejeződjön az a mellett lévő szálloda építése, mert a turizmus lehet a város egyik kitörési pontja.

Zoltai Dániel (Fidesz) arra figyelmeztetett, hogy a tervezett népszavazással közbeszerzési eljárást írnának ki az élményfürdőre, amelynek az üzemeltetését tíz évre már odaítélték, s az esetleges kártérítés veszélybe sodorná a város költségvetését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szécsi Noémi: Ha író vagyok, felelősséggel tartozom az olvasóimnak

Szécsi Noémi: Ha író vagyok, felelősséggel tartozom az olvasóimnak

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Bár sokan várták, egyelőre nincs roham a csokért

Az eddigi legszigorúbb korlátozások jönnek Csehországban

Az eddigi legszigorúbb korlátozások jönnek Csehországban