szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Schmitt Pál köztársasági elnök csütörtökön délelőtt Szentgotthárdon fogadja Danilo Türk szlovén államfőt, aki néhány órával később saját hazájában viszonozza a vendéglátást magyar kollégájának.

A Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) tájékoztatása szerint Schmitt Pál és Danilo Türk a szentgotthárdi városházán találkoznak, majd a Lipa központban részt vesznek egy magyar-szlovén üzleti fórum megnyitóján és Magyarországon élő szlovén nemzeti kisebbség szervezeteinek képviselőivel is tárgyalnak. A két államfő a továbbiakban Felsőszölnökre látogat, ahol felkeresik a Kühár Emlékházat és a Kossics József Kétnyelvű Általános Iskolát, ahol közös sajtótájékoztatót is tartanak.

Schmitt Pál és Danilo Türk programja Szlovéniában folytatódik, ahol elsőként a Dobronaki Kétnyelvű Általános Iskolába érkeznek, mielőtt a Szlovéniában élő magyar nemzeti kisebbségek képviselőivel tanácskoznának a lendvai városházán, ahol újabb sajtótájékoztatón számolnak be tapasztalataikról.

A két államfő egynapos programjának keretében, Szentgotthárdon kerülhet sor a Magyarországi Szlovének Szövetsége, az Országos Szlovén Önkormányzat és a Muravidéki Magyar Önkormányzati Nemzeti Közösség közötti együttműködési megállapodás aláírására. A magyar államfő pénteken, országjárása újabb állomásaként ismét Vas megyébe utazik, ahol ezúttal Szombathelyre és az Őrségi Nemzeti Parkba is ellátogat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!