szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kinevezte Áder János köztársasági elnök tárca nélküli miniszterré Varga Mihályt, a Miniszterelnökséget vezető államtitkárrá Lázár Jánost, a Miniszterelnökség másik két államtitkárává pedig Szijjártó Pétert és Győri Tibort.

Az államfő kedd délután a Sándor-palotában nevezte ki június 2-i hatállyal az új minisztert és államtitkárokat. Varga Mihály - Fellegi Tamás utódjaként - az Európai Unióval és a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) folytatandó tárgyalásokat irányítja majd tárca nélküli miniszterként.

Őt az eddigi Fidesz-frakcióvezető, Lázár János váltja a Miniszterelnökség élén, akit viszont Rogán Antal vált a kormánypárt élén.

Szijjártó Péter, Orbán Viktor kormányfő jelenlegi szóvivője államtitkárként a miniszterelnök nemzetközi kapcsolataiért felel, Győri Tibor pedig jogi munkát végez majd.

Szijjártó Péter kinevezése után azt mondta: az a héten fog eldőlni, hogy az eddig az ezen a területen dolgozók közül kik folytatják majd nála a munkát. Orbán Viktor közeljövőbeli külföldi programjai közül példaként említette "a jelen helyzetben különösen fontos", pénteki bukaresti látogatást, amelynek során a kormányfő részt vesz a kohéziós alapokról szóló csúcstalálkozón. Emellett júniusban lesz Európai Tanács-ülés, továbbá meghívták Orbán Viktort egy azerbajdzsáni fórumra is, ahol a térség legfontosabb üzleti döntéshozói tanácskoznak majd, és a Kereszténydemokrata Internacionálé is tart vezetőségi ülést Rómában - sorolta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

Így forgatja fel Afrika szarvát egy Nobel-békedíjas

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

A Ford egyik gyárában már az előtt látják a mérnökök, hogy baj lesz, hogy az megtörténne

Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?

Nagyon jó, hogy készülnek a vakcinák, de hogyan fognak mindenhova eljutni?