szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mesterházy Attila kezdeményezésére parlamenti vitanapot tartanak ma az Orbán-kormány két évéről. Azért, ha már összejöttek, szavaznak is egy kicsit a képviselők, módosítják például a költségvetési törvényt.

Most érkezett

Navracsics lezárta a vitát

Navracsics Tibor zárszavával ért véget a vita, meglehetősen szellős széksorok között. Közvetítésünket is zárjuk.

Percről percre
Sorrend megfordítása

1 2 3 4 5 6 7

"Mi is tisztelünk téged, Rogi!"

Kisebb szóváltás alakult ki a felszólaló Rogán Antal és az őt a padsorokból kritizáló Tóbiás József között. Rogán szóvá tette, hogy szocialista képviselőtársa folyamatosan bekiabál, miközben arról beszél, minden fontos kérdésben az emberekkel konzultálva döntöttek. Rogán egy idő után kiszólt Tóbiásnak, hogy "tisztelje a másikat", és hallgassa végig. "Mi is tisztelünk téged, Rogi, ha te is minket" - jött a válasz.

Döbbenet!

Fideszes, KDNP-s képviselők értékelik a kormányt, most területenként: mezőgazdaság, civil és egyházi ügyek, egészségügy, oktatás, környezetvédelem. Nem fogja kitalálni a kedves olvasó, hányast adnának maguknak!

A szégyanpadról a vádlottak padjára

Magyarország a szégyenpadról a vádlottak padjára került, sorra születnek a strasbourgi Emberi Jogi Bíróságon az ítéletek az ország ellen - mondta Szabó Tímea. Az LMP-s képviselő szerint az oktatásból 200 milliárd forintot vontak ki, a gyógyszertámogatásokat 150 milliárd forinttal csökkentették, a fideszes szavazók sem fogják tudni megfizetni a gyógyszert - mondta.

Ha szakadozik a közvetítésünk...

A hiba nem az ön készülékében van. A miénkben sem. Most olyan felszólalások hangzanak el, melyek nem érik el szerkesztőségünk ingerküszöbét.

Nincs Meki, nincs Balatoni nyár

Matolcsy György tündérmeséről beszél a magyar gazdaság kapcsán, miközben a magyar családok élete egyre nehezebb, nincs már családi mozihétvége, nincs McDonald's, nincs Balaton. Helyette szegénység van, a családok előbb a villanyszámlát fizetik be, mert áram nélkül semmi nincs, majd ételre költenek, minden egyéb csak utána jön - mondta Nyakó István (MSZP).

Firtl Mátyás küzd a diplomáciával

A magyar uniós elnökség az Orbán-kormány teljes sikere volt - mondta Firtl Mátyás KDNP-s képviselő, majd sorolni kezdte azokat, akik szerint ez így volt, például "Merkel külügyminiszter". A képviselőnek José Manuel Barroso nevének kiejtése is komoly gondokat okozott.

Dúró Dóra a megszorításokról

Titkos dokumentumokban ismeri el a kormány, hogy megszorítások, elbocsátások kísérik rendelkezéseit, ilyen volt a közoktatásról, a szakképzésről kiszivárgott két hatástanulmány, amely szerint 73-74 milliárdos megtakarítás várható az intézkedések nyomán, és 7-8 ezer tanár elbocsátása. A kivándorlási kedv soha nem volt ilyen magas, ezt nem lehet a szocialistákra fogni, ez ennek a kormánynak köszönhető - mondta a jobbikos képviselőnő, aki szerint nem véletlen, hogy a 18-25 éves korosztályban a Jobbik a legnépszerűbb párt.

Rezsiügyek

Több mint hárommillió ember van díjhátralékban, pedig Orbán Viktor azt ígérte, megszünteti a rezsiproblémákat - mondta Józsa Miklós. Kósa Lajos szerint Józsa a tényeket maszlagnak tekinti. A polgármester szerint jogerős ítélet mondta ki, hogy a Zuschlag-ügyben bűnszövetkezet működött, ebben az időben Mesterházy Attila és Gyurcsány Ferenc volt az érintett sportminisztérium vezetője.

Balczó nagyon fél a politikai uniótól

Politikai unió készül Európában, már nyíltan beszélnek erről, a kormánynak nincs erre stratégiája, a Jobbik pedig azt akarja, a kormány írjon ki népszavazást az uniós tagságról - mondta Balczó Zoltán.
1 2 3 4 5 6 7

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!