szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

Szegedi Csanád kiszáll a Vona Gábor pártelnök feleségével közös cégből, míg egy másik, Szabó Gábor pártigazgatóval együtt jegyzett vállalkozásában magára marad – olvasható a pénteki Magyar Nemzetben.

A cikk ismerteti, hogy az egyik cég a Turul boltot üzemeltető Szkíta Hadúr Kft., amelyben a 2007. februári alapítás óta Szegedi 95 százalékos, míg Szabó Gábor, a Jobbik pártigazgatója 5 százalékos tulajdonrésszel bír. Szabó döntött úgy, hogy kiszáll, amit a Magyar Nemzetnek úgy indokolt, hogy az elmúlt napok történéseit követően nem lehet mindent ugyanúgy folytatni, mint előtte. Ha rajta múlik, nem kér a részesedése átadásáért pénzt – közölte.

A másik érintett vállalkozás – többek között – a Jobbikhoz köthető hetilapot kiadó Magyar Hírek Kft. A 2009-es alapításakor Szegedi ezt Vona Gáborral közösen jegyezte, tavaly május óta azonban a pártvezető helyett már felesége a társtulajdonos. Szegedi a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy felvetésére a napokban úgy döntöttek, mindketten átadják üzletrészüket egy harmadik személynek, azt egyelőre azonban nem tudta megmondani, hogy ki lesz az új tulajdonos.

Szegedi Csanád jobbikos pályafutása azután ért véget, hogy kiderült: állításával ellentétben már 2010 őszén szembesítették azzal, hogy zsidó felmenői vannak, ráadásul európai parlamenti képviselőként uniós pénzeket ajánlott feltehetően ennek eltitkolásáért. Bár Szegedi Csanád lemondott a Jobbikban betöltött minden hazai pozíciójáról és a pártból is kilépett, egyelőre nem válik meg a brüsszeli munkától – olvasható a Magyar Nemzetben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

Több napig sztrájk lesz a B. Braun Medical gyöngyösi gyárában

A Lidl mélyebbre ássa magát az autópiacon, már többféle kocsit is kínálnak

A Lidl mélyebbre ássa magát az autópiacon, már többféle kocsit is kínálnak

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt

Két hónap után menesztettek egy egészségügyi főtisztviselőt