szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szeptember 11-i terrortámadások évfordulójának alkalmából kiadott nyiltakozatában az MSZP Hajdú-Bihar megyei szervezete összegyűjtötte azokat a történelmi eseményeket, amelyek szintén szeptember 11-i napon történtek és amelyeket a párt szervezete "napjainkban is tanulságosnak tart".

"Elítéljük a terrorizmust, az erőszakot, és kiállunk a társadalmi béke, az együttműködés, valamint az összefogás mellett a jövőnk érdekében" - olvasható a Hajdú-Bihar megyei MSZP nyilatkozatában, amely több szeptember 11-én történt "tanulságos" történelmi eseményt is számba vett.

Felidézték például, hogy 1697.szeptember 11- Savoyai Jenő herceg győzelmet aratott Zentánál az Elmas Mehmet pasa, nagyvezér vezette törökök ellen, illetve 1741.szeptember 11-én, a Pozsonyi Országgyűlésben a magyar nemesség felsorakozott Mária Terézia királynő mögé. Szintén kiemelték 1973. szeptember 11-ét, amikor Chilében az USA támogatásával katonai puccs döntötte meg Salvador Allende demokratikusan megválasztott rendszerét.

A 2011. szeptember 11-én történt terrortámadásokkal kapcsolatban a párt szervezete azt írta, hogy "az Amerikai Egyesült Államok polgárai egy emberként fogtak össze, vállaltak sorsközösséget az áldozatok hozzátartozóival. Ez az egység, ez a nemzeti összefogás példaértékű kell, hogy legyen minden ember számára. Ennek a tragédiának máig ható következményei vannak. Ilyen és hasonló eseményeknek soha nem volna szabad megtörténnie" - olvasható a nyilatkozatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fontos változás a SZÉP-kártyáknál: bármelyik alszámláról fizethetünk bármilyen célra

Fontos változás a SZÉP-kártyáknál: bármelyik alszámláról fizethetünk bármilyen célra

Meghalt Törőcsik Mari

Meghalt Törőcsik Mari

Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek

Donald Tusk odamondott az illiberális válságkezelésnek