szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Nem a Milla jelenti Bajnai Gordon politikai visszatérésének bázisát, hanem egy általa létrehozott új egyesület – értesült az atv.hu. A lap úgy tudja, Bajnai stábjában szerepet kaphat Urbán László, aki az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje volt. A hvg.hu információi szerint azonban Urbán semmilyen Bajnai által vezetett, létező vagy a későbbiekben létrejövő szervezetnek nem tagja és nem is lesz tagja, viszont szakmai koordinátorként közreműködik a Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai projektjében.

Az atv.hu értesülése szerint Bajnai Gordon több vezető értelmiségivel és gazdasági szakértővel együtt egy új egyesületet hoz létre, amely a kereteit fogja jelenteni a volt miniszterelnök politikai tevékenységének. A lap információi szerint a Bajnai-stáb koncepciója az, hogy az Orbán-kormány vitatható teljesítményű gazdaságpolitikáját, különösen a közgazdászkörökben élesen bírált "matolcsyzmust" kívánják ellenpontozni.

Ebben nemcsak a volt miniszterelnök válságkezelő politikájának az eredményére próbálnak építkezni, hanem befolyásos gazdasági szakértők, neves közgazdászok – sportnyelven szólva – leigazolásával igyekeznek a Fidesz – és nem mellesleg – az ellenzéki pártok elitje számára kihívást intézni - olvasható a lap cikkében.

Bajnai csapatát erősíti többek között Felcsuti Péter, a Raifeissen Bank nyugdíjba vonult vezérigazgatója, a Bankszövetség volt elnöke. Közgazdászoktól az atv.hu úgy értesült, hogy Bajnai Gordon kiváló személyes és szakmai viszonyt ápol Urbán Lászlóval, aki a 90-es években a Fidesz első számú gazdasági szakértője, az első Orbán-kormány pénzügyminiszter-jelöltje is volt.

A hvg.hu Bajnai Gordon környezetéből úgy értesült, hogy Urbán László semmilyen Bajnai által vezetett, létező vagy a későbbiekben létrejövő szervezetnek nem tagja és nem is lesz tagja, viszont szakmai koordinátorként közreműködik a Haza és Haladás Alapítvány gazdaságpolitikai projektjében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!