szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szanyi Tibor, az MSZP elnökségi tagja az ATV műrosában azt mondta, Juhász Péter Milla-elnök „szerencsétlen nyilatkozatai” nem tántorítják el a szocialistákat. Korábban az Index arról írt, hogy az MSZP-s vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket a Milla október 23-i tüntetésére, ám Juhász tévés nyilatkozata miatt lemondják a szervezett buszokat.

Sértődésnek nincs helye, kis „morci” még van, de Szanyi Tibor ott lesz a Milla október 23-ai tüntetésén - mondta a szocialista politikus az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az MSZP elnökségi tagja szerint a Juhász Péter által tett szerencsétlen nyilatkozatok nem tántorítják el a szocialistákat, ezért minden szimpatizánst arra buzdít, hogy menjen el a Milla rendezvényére, és tiltakozzon a kormány ellen.

Korábban az Index írt arról, hogy bár az MSZP hivatalosan, pártként nem vesz részt a Milla október 23-i, budapesti tüntetésén, a vidéki pártszervezetek szervezett buszokkal utaztatták volna a fővárosba híveiket. Ám Juhász Péter, az egyesületté alakult Milla elnöke komoly vitába keveredett Vadai Ágnessel és Szanyi Tiborral az ATV Szabad szemmel című műsorában.

Juhász a vitában egyértelművé tette, hogy a Milla és az általuk megmozgatott tiltakozók nemcsak Orbán Viktor, hanem az őt megelőző, nyolcéves szocialista kormányzás idején történteket is visszautasítják.

A vita az Index értesülései szerint olyan komoly indulatokat váltott ki, hogy több helyütt visszamondták a leszervezett buszokat. A párt hivatalos álláspontja változatlan. Török Zsolt MSZP-szóvivő ezután azt mondta, mindig arra biztatják tagjaikat, hogy vegyenek részt a demokratikus szervezetek kormányellenes demonstrációin. De hogy a szocialisták vezetői közül kik képviselik magukat, arra akkor nem tudott válaszolni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!