szerző:
hvg.hu

Ismét börtönbe kerülhet Stohl András, akit újabb büntetőper fenyeget Szalai Vivien Magyar börtönpokol című könyve miatt - írja a Blikk.

A Blikk úgy tudja: a  Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) már jogászokkal egyeztet arról, hogy a kiadó és a szerző mellett Stohl Andrást is beperlik Szalai Vivien Magyar börtönpokol című könyve miatt, mert a kötet alapjául az a napló és azok az interjúk szolgálnak, amelyeket a színész a Kozma utcai börtönben írt és adott.

Dr. Kamarás Péter ügyvéd szerint amennyiben a szervezet valóban elindítja a pert, akkor a legrosszabb esetben Stohl András újra rács mögé kerülhet, ha bebizonyosodik, hogy megszegte a feltételesen szabadlábra helyezés feltételeit, és újabb bűncselekményt követett el.

"A szervezetnek harminc napja van arra, hogy magánvádas eljárás keretében rágalmazási pert indítson, amelynek a legmagasabb büntetési tétele két év letöltendő börtönbüntetés. Ráadásul miután Stohl András feltételesen van szabadlábon, így ő ez ügyben nem kaphatna felfüggesztett börtönbüntetést, hanem csak letöltendőt, amennyiben nem csak pénzbüntetésre ítélik. Ez azt jelenti, hogy ha valóban elítélik a színészt rágalmazásért, és a bíró döntése alapján súlyosabb az ítélet, mint pénzbüntetés, akkor Stohlnak nemcsak az újonnan kiszabott börtönbüntetését, de a feltételes szabadlábra helyezés miatt le nem töltött öt hónapot is le kell ülnie" - jelentette ki a szakember, aki szerint ez egy meglepő és súlyos döntés lenne.

"Bár több megkeresés érkezett eddig is az idézett részletek alapján egy esetleges perrel kapcsolatban, de a kötet teljes terjedelmének tanulmányozása után alakítjuk ki álláspontunkat, amely természetesen nyilvános lesz" - közölte Szalai Tímea, a BVOP kommunikációs osztályának vezetője egy esetleges rágalmazás, illetve jó hírnév megsértése miatt felmerülő eljárást illetően.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Miniszterelnökség: Macedóniából nem mi hoztuk ki Gruevszkit

Miniszterelnökség: Macedóniából nem mi hoztuk ki Gruevszkit

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Gruevszki után újabb migráns akart bejönni Magyarországra Szerbia felől

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Csúnya vereségbe futott bele a Fradi

Veronai tragédia: bujkál a buszsofőr a gyászoló szülők elől

Veronai tragédia: bujkál a buszsofőr a gyászoló szülők elől

Most van szezonja, itt vannak a házi pálinkafőzés szabályai

Most van szezonja, itt vannak a házi pálinkafőzés szabályai

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja

Macedóniába is betette a lábát a Fidesz-média, és Gruevszkit tolja