szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Még novemberben megvitatnák a fideszesek a cigányság helyzetét. Emellett a közeljövőben kerülhet sor a rezsiköltségekről és az oktatás állami átvételéről szóló vitára is.

Az államadósságról szóló paralmenti vita után két újabb vitanap megtartását kezdeményezi a Fidesz-frakció az Országgyűlésben. Szeretnék, ha még november 20-án megvitatnák a képviselők a cigányság helyzetét - tudta meg a hvg.hu Rogán Antal frakcióvezetőtől.

November vége felé újabb vita lenne a rezsiköltségekről, illetve ennek szabályozásáról.

Az államadósságról szóló keddi politikai vitanapon, mint arról a hvg.hu is beszámolt, a meghirdetett programmal ellentétben Orbán Viktor helyett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter beszélt. A Fidesz által kezdeményezett vitában Matolcsy György egyebek közt azt mondta, az államot a pénzpiacok zsarolják, és a szocialisták adósították el az országot.

Az ellenzék kezdeményezett egy újabb vitát a közoktatás januártól esedékes állami átvételéről. A Fidesz-frakció támogatta a javaslatot.

Az oktatás átvételéről így a következő hetekben kétszer is vitatkozni fognak a képviselők, ugyanis az erről szóló törvényjavaslat paralmenti vitájára is a következő hetekben fog sor kerülni.

A cigányság helyzetével kapcsolatban a Jobbik korábban kezdeményezte már bizottság felállítását, javaslatukat azonban nem fogadták el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!