szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A nemzetbiztonsági bizottság tisztázhatná, hogy megfelel-e a leiratnak a Laborc Sándor és Portik Tamás közötti beszélgetés hangfelvétele – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gálszécsy András.

Az Antall-kormány egykori titokminisztere vezette azt a bizottságot, amely a korábbi titkosszolgálati főnök és az egykori Energol Rt. vezetője közötti, lehallgatott beszélgetés leirata titkosításának feloldását javasolta. Az Alkotmányvédelmi Hivatal hétfőn oldotta fel a dokumentum titkos minősítését, majd a szöveget közzétették a nemzetbiztonsági bizottság honlapján.

Gálszécsy András az InfoRádióban hangsúlyozta: nem az akkori nemzetbiztonsági szolgálat tisztjeiről derült ki valami, hanem a vezetőjükről. Mint mondta: a szolgálat tisztjei végezték a dolgukat, és az iratokból az derül ki, hogy legfeljebb három személy tudhatott a találkozóról.

Gálszécsy András arról is beszélt, hogy Laborc Sándor vezetői módszereit az jellemezte, hogy nem bízott a saját apparátusában. Hozzátette: Laborc Sándor tudhatott arról, hogy lehallgatják.

A titkosszolgálat egykori főnöke a napokban azt mondta: nem úgy emlékszik a beszélgetésre, ahogy az a leiratban szerepel. A felvételen Portik Tamás a baloldal választási győzelme érdekében ajánlott fel segítséget a Nemzetbiztonsági Hivatal akkori vezetőjének, és szóba került az Aranykéz utcai robbantás és a Fenyő-ügy is.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ököllel, maszk nélkül ütötte a villamosvezetőt

Ököllel, maszk nélkül ütötte a villamosvezetőt

Sok autós örülhet neki: Hivatalosan Magyarországra érkezik az Android Auto

Sok autós örülhet neki: Hivatalosan Magyarországra érkezik az Android Auto

A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság

A Volkswagennél már készülnek: jöhet a milliárdos bírság