szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Nyílt levelet írt Árok Kornél Bakondi Györgynek, a BM Oszágos Katasztrófavédelmi Főgazgatósága (OKF) vezetőjének, mert szerinte hibás a tűzoltók új védőruhája, egy tűzoltó pedig a gyakorlaton égési sérüléseket is szenvedett benne.

Árok Kornél, egykori tűzoltósági szakszevezeti vezető, ma a Magyar Szociáldemokraták Pártjának ügyvezető elnöke nyílt levelet ítr Bakondi Györgynek, a BM Oszágos Katasztrófavédelmi Főgazgatósága (OKF) vezetőjének, amelyben azt írta, információi szerint május elején egy tűzoltó égési sérülést szenvedett a XXI. kerületben a csapatpróbára kiadott R 13-as tűzoltó védőruhában. Árok Kornél úgy tudja, hogy a jelenleg rendszerben levő védőruhában nem történt sérülés – írja a Népszabadság.

"Tudtommal a kolléga jobb vállán tenyérnyi I. fokú égési sérülést, míg a másik, bal vállán 10x10 cm területen II. és III. fokú égési sérülést szerzett az új védőruhán keresztül” – írta Árok, aki korábban a belügyminiszterhez fordult, kérve, hogy a védőruhát független szakértői intézettel vizsgáltassa be, de erre egyelőre nem kapott választ. Az OKF szóvivője, Petróczi Tímea azt közölte, "az R13 típusú bevetési védőruha hővédő képessége megfelelő", illetve "a gyakorlat során senki nem szenvedett égési sérüléseket".

Árok levelében azt javasolja, hogy a szóvivővel közösen végezzenek tesztet: Petróczi Tímea a csapatpróbára kiadott, biztonságosnak mondott R13-as ruhában lenne, míg Árok Kornél a már rendszeresített Bristol védőruhát szeretné viselni.

Az OKF a levelet hivatalosan még nem kapta meg, így azt egyelőre nem kívánják kommentálni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Ausztriában 200 millió eurót költenek a távoktatásban tanulókra, hogy behozzák a lemaradást

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Újabb rejtélyes elefánttetemeket találtak Botswanában

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól

Kováts Adél: A nemzeti kultúra egy rendkívüli része elveszik – Búcsú az Ódrytól